Κοντά στην εξαγορά της TIM Hellas οι Apax και Texas Pacific
Κοντά στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας TIM είναι οι Apax Partners Worldwide LLP and Texas Pacific Group, αντί των 1,5 - 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με «πηγές κοντά στη συμφωνία» που επικαλείται το Bloomberg.
27
Κοντά στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας TIM είναι οι Apax Partners Worldwide LLP and Texas Pacific Group, αντί των 1,5 – 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με «πηγές κοντά στη συμφωνία» που επικαλείται το Bloomberg.
Οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην εξαγορά του 80% της TIM από την Telecom Italia. Έκαστη εταιρεία θα κατέχει από το 40% των μετοχών.
«Θα εξαγοράσουν την εταιρεία και ενδεχομένως σύντομα θα την μεταβιβάσουν σε άλλο αγοραστή, ο οποίος εξαγοράζει επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών» δήλωσε στο Bloomberg ο Φράνκ Μόργκαν της Coller Capital.
Η Apax διαθέτει χαρτοφυλάκιο με ευρωπαϊκές μετοχές ύψους 4,4 δισ. ευρώ. Το Φεβρουάριο η Apax, που εδρεύει στο Λονδίνο, εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών του μεγαλύτερου παγκοσμίως ανταλλακτηρίου συναλλάγματος σε αεροδρόμια Travelex αντί των 2 δισ. δολαρίων.
Οι εκπρόσωποι της Apax, της Texas Pacific και της Telecom Italia αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της TIM Hellas Σωκράτης Κομινάκης είπε ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τίποτα».
Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera στις 15 Φεβρουαρίου αναφερόταν ότι η Telecom Italia προτίθεται να πωλήσει το ποσοστό της στην ελληνική εταιρεία, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για να περιορίσει το χρέος της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο την Παρασκευή στους πληγέντες δήμους – Σύσκεψη στις 15:00
- ΠΑΣΟΚ: Η κακοκαιρία δεν είναι «έκπληξη», έκπληξη είναι που η πρόληψη μένει πίσω
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στο Νταβός σε λιγότερο από μία ώρα
- Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περιφερειακό Δήμο
- Eurostat: Ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη εργάζεται ενώ σπουδάζει – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442