Κρίσιμη συνάντηση του ΟΠΕΚ την Τετάρτη για την παραγωγή πετρελαίου
Κρίσιμες αποφάσεις για το ύψος της παραγωγής πετρελαίου αναμένεται να λάβουν την ερχόμενη Τετάρτη οι χώρες του ΟΠΕΚ, κατά τη συνάντηση του καρτέλ στο Ισφαχάν του Ιράν. Πάνω από τα 54 δολάρια το βαρέλι οι τιμές του μαύρου χρυσού.
27
Κρίσιμες αποφάσεις για το ύψος της παραγωγής πετρελαίου αναμένεται να λάβουν την ερχόμενη Τετάρτη οι χώρες του ΟΠΕΚ, κατά τη συνάντηση του καρτέλ στο Ισφαχάν του Ιράν.
Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί τη Δευτέρα κατά 38 σεντς στα 54,05 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ κινείται χαμηλότερα κατά 35 σεντς στα 52,75 δολάρια.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, σεΐχης Αχμέντ Φαχντ Αλ-Αχμέντ Αλ-Σαμάχ δήλωσε ότι ο Οργανισμός ενδέχεται να αποφασίσει την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, «εάν η αγορά απαιτήσει κάτι τέτοιο».
«Το ζήτημα της αύξησης της παραγωγής θα είναι πρώτο στην ατζέντα των συνομιλιών» δήλωσε ο (και) υπουργός Ενέργειας του Κουβέιτ σεΐχης Σαμπάχ.
Επίσης, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αλί Αλ-Ναΐμι κάλεσε τον ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή του κατά 500.000 βαρέλια (ή 1,9%) στα 27,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Πάντως, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Μπιτζάν Ναμντάρ Ζανγκανέχ υποστήριξε ανεπιφύλακτα τις τρέχουσες υψηλές τιμές, λέγοντας ότι «κανείς δεν έχει πρόβλημα», σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην πόλη του Ισφαχάν.
«Νομίζω ότι κανείς δεν έχει πρόβλημα με το τρέχον επίπεδο της τιμής. Μόνο ορισμένοι ανησυχούν. Σε κάθε περίπτωση, το Ιράν τάσσεται υπέρ της σταθερότητας της τιμής» δήλωσε ο Ιρανός υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442