Παρέμβαση της Tellas υπέρ ΕΕΤΤ για το θέμα προεπιλογής φορέα
Την απόφαση που ελήφθη προσφάτως από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εις βάρος του ΟΤΕ μετά την τροποποίηση του Κανονισμού για την Προεπιλογή Φορέα στηρίζει με ανακοίνωσή της η εταιρία σταθερής τηλεφωνίας Tellas.
51
Παρέμβαση στη διένεξη μεταξύ του ΟΤΕ και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το θέμα της Προεπιλογής Φορέα, έκανε σήμερα η Tellas.
Σε ανακοίνωσή της η συγκεκριμένη εταιρία σταθερής τηλεφωνίας υπερασπίζεται την απόφαση που πήρε πρόσφατα η ΕΕΤΤ σε βάρος του ΟΤΕ, μετά την τροποποίηση του Κανονισμού για την Προεπιλογή Φορέα, και επισημαίνει ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Ρυθμιστική Αρχή για το θέμα αυτό είναι ελλιπή και χρειάζονται πολύ αυστηρότερα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ, ο ΟΤΕ θα έπρεπε να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια επανάκτησης πελατών, καθώς σύμφωνα με το νέο κανονισμό ο πελάτης που προτίθεται να αλλάξει πάροχο πρέπει να απευθυνθεί αποκλειστικά στον νέο πάροχο, κάτι που δεν ισχύει για τον ΟΤΕ.
Κατά την Tellas, ο ΟΤΕ μετά από τέσσερα χρόνια απελευθέρωσης της αγοράς τηλεπικοινωνιών διατηρεί μερίδιο αγοράς πολύ υψηλότερο από το ευρωπαϊκό μέσο όρο, γεγονός που αποδεικνύει ανεπαρκή ανάπτυξη ανταγωνισμού και επομένως απαιτείται περισσότερο εντατική επέμβαση από τη Ρυθμιστική Αρχή.
Η Tellas σημειώνει, επίσης, ότι χρειάζονται κανόνες που να διασφαλίζουν την παραμονή στην αγορά και την περαιτέρω ανάπτυξη των εναλλακτικών φορέων και καλεί την ΕΕΤΤ μαζί με τη θέσπιση των γενικών κανονισμών για την Προεπιλογή Φορέα να επιβάλει και συγκεκριμένους όρους ώστε να αποτρέπονται μη ανταγωνιστικές πρακτικές από τον βασικό πάροχο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ΟΤΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442