Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ σε 13 νησιά
Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης χορηγείται στη ΔΕΗ η άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος για την άμεση κάλυψη των εκτάκτων αναγκών με ηλεκτρική ενέργεια το φετινό καλοκαίρι σε 13 μη διασυνδεδεμένα νησιά.
Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης χορηγείται στη ΔΕΗ η άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος για την άμεση κάλυψη των εκτάκτων αναγκών με ηλεκτρική ενέργεια το φετινό καλοκαίρι σε 13 μη διασυνδεδεμένα νησιά.
Η άδεια αυτή, όπως δήλωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Γιώργος Σαλαγκούδης, χορηγήθηκε ύστερα από αίτηση της ΔΕΗ και γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας υπό τους πρόσθετους όρους ότι οι μονάδες αυτές θα διασφαλίζουν τον απρόσκοπτο εφοδιασμό των νησιών αυτών σε ηλεκτρική ενέργεια και ότι θα λειτουργούν με τρόπο ώστε να τηρούνται οι ισχύουσες εθνικές και κοινοτικές διατάξεις που αποβλέπουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, θα εγκατασταθούν 1 μονάδα στην Αμοργό, 8 στη Θήρα, 4 στην Κάρπαθο, 1 στην Κύθνο, 14 στην Κω, 3 στη Λέσβο, 4 στη Mήλο, 11 στη Μύκονο, 10 στην Πάρο, 1 στη Σέριφο, 1 στη Σίφνο, 1 στη Σκύρο και 7 στη Χίο. Η παραγωγή θα αρχίσει την 1η Ιουνίου και θα λήξει την 30η Σεπτεμβρίου.
«Μετά τη χορήγηση της άδειας αυτής, δόθηκαν οδηγίες στη διοίκηση της ΔΕΗ για μονιμότερες λύσεις στο θέμα αυτό που να εξασφαλίζουν επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος σε συνδυασμό με την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος των νησιών μας», καταλήγει η δήλωση των κ. Σιούφα και Σαλαγκούδη.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.