66

Πρωταθλητής για έκτη συνεχή χρονιά στέφθηκε ο Ολυμπιακός στο πόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τη Βουλιαγμένη με 8-7 στον δεύτερο μεταξύ τους τελικό, συμπλήρωσαν δύο νίκες και κατέκτησαν τον τίτλο στην Α1 ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει και στον πρώτο αγώνα του ΝΟΒ με 7-6.

Σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η τρίτη θέση της α1 ανδρών, που οδηγεί στην Ευρωλίγκα.

Η Πάτρα επικράτησε στη Νέα Σμύρνη 11-8 του Πανιωνίου στην παράταση (κανονικός αγώνας 7-7) και όλα θα κριθούν την Κυριακή (20:00), στο κολύμβητήριο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-8

Ο Ολυμπιακός είναι για 6η συνεχόμενη χρονιά ο πρωταθλητής της Α1 Ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν και νίκησαν με 8-7, στον σημερινό δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος, στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου και με 2-0 νίκες συνέχισαν το σερί των τίτλων τους.

Κάθε χρόνο στα παιχνίδια των τελικών βγαίνει και ο πολυτιμότερος παίκτης. Φέτος ήταν η χρονιά του Αργύρη Θεοδωρόπουλου, που πήρε ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, αλλά μέσα στο…σπίτι του, αφού για χρόνια αγωνιζόταν στην πισίνα του Παλαιού Φαλήρου.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό, ενώ έφθασε να γίνει και σκληρό σε κάποια σημεία του.

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε πολύ καλά και όλα έδειχναν ότι ο πρωταθλητής θα χρειζόταν σε τρίτο παιχνίδι.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ρούπακα, προηγήθηκε με 3-0 (353)πριν τη λήξη του Α` εννιαλέπτου, με τον Ολυμπιακό να αστοχεί σε πέναλτι, όταν το σκορ ήταν 2-0.

Συνεχόμενα λάθη όμως της ομάδας του Λαιμού, έφεραν το σκορ στο 3-2, με δύο απανωτά γκολ των Ψύχου και Θεοδωρόπουλου.

Στις αρχές του Β εννιαλέπτου, ο Τρμπόγεβιτς φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (3-3), ενώ ο Θεοδωρόπουλος δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά, με 4-3.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης ήταν αυτός, που ισοφάρισε σε 4-4, σε επίθεση με παίκτη παραπάνω (από τις ελάχιστες φορές στο σημερινό παιχνίδι, ενώ στο 319 ο Γιώργος Αφρουδάκης με ένα γκολ στην κόντρα έφερε πάλι μπροστά τους «μπέμπηδες» με 5-4.

Λίγο πριν τη λήξη της περιόδου, ένα χτύπημα του Χατζηθεοδώρου στον Γιώργο Αφρουδάκη, άναψε τα αίματα, αφού πήγε να ζητήσει τον λόγο ο αδελφός του Χρήστος.

Στη συνέχεια της φάσης οι διαιτητές είχαν δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, που υπέπεσε ο Ρέππας στον Τρμπόγεβιτς. Στη φάση μπήκαν αρκετοί παίκτες, χωρίς τελικά να πάρουν έκταση τα επεισόδια, αλλά αποβλήθηκε με αντικατάσταση (2η κίτρινη κάρτα-κόκκινη) ο Σάκης Πλατανίτης.

Ο Καλακώνας κλήθηκε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Ρέππας θέλοντας να διορθώσει το λάθος του απέκρουσε.

Ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος με το τρίτο προσωπικό του γκολ φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (5-5) στις αρχές του γ εννιαλέπτου.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Τάσου Σχίζα να σημειώσει γκολ και να φέρει τους «ερυθρόλευκους» για ακόμη μια φορά μπροστά στο σκορ.

Ο Δημήτρης Μάζης σε επίθεση με παίκτη παραπάνω σημείωσε το 6-6 και ουσιαστικά το παιχνίδι άρχιζε από το μηδέν με το τέλος του εννιαλέπτου.

Στο τελευταίο εννιάλεπτο, η ένταση και των δύο ομάδων ήταν φανερή.

Απανωτά λάθη και από τους δύο, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο ψύχραιμος και να προηγείται (408) με 7-6 με γκολ του Τρμπόγεβιτς.

Ο Δημήτρης Μάζης χτύπησε για δεύτερη φορά και σε επίθεση με παίκτη παραπάνω (323) έφερε το παιχνίδι στα ίσα (7-7).

Ο Τάσος Σχίζας ήταν αυτός που σημείωσε το 8-7 με σουτ από την περιφέρεια (224) που έμελλε να είναι και το τελικό και να δώσει τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Ρέππα, απέτυχε όμως να σημειώσει το 9-7 και να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι.

Οι «μπέμπηδες» είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη νίκη στην παράταση, αλλά το σουτ του Τσίκλου 20 δευτερόλεπτα, πριν τη λήξη, σε επίθεση με παίκτη παραπάνω, κατέληξε άουτ.

Το τραγικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (μόλις δύο γκολ σε οκτώ συνολικά προσπάθειες, ήταν ένας από τους παράγοντες που στοίχισαν τη νίκη και πιθανότατα τον τίτλο στη Βουλιαγμένη.

Εννιάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-2.
Βουλιαγμένη (Βαγγέλης Ρούπακας): Ρέππας, Γ. Αφρουδάκης 2, Μάζης 2, Κουτσογιάννης, Χρ. Αφρουδάκης 1, Τσίκλος 1, Αγγελίδης, Ζ. Αφρουδάκης, Κατσαούνης, Λοράντος 1, Πρωτονοτάριος, Μιτελούδης, Χατζήδάκης.
Ολυμπιακός (Βέσελιν Τζούχο): Δεληγιάννης, Πλατανίτης, Φλώρος, Καλακώνας, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 3, Τρμπόγεβιτς 2, Ψύχος 1, Ντόσκας, Κραβαρίτης, Χατζής,Σχίζας 2, Θωμάκος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΤΡΑ 8-11

Εννιάλεπτα: 1-1, 3-1, 2-2, 1-3 (Α ημ. 0-3, Β ημ. 1-1).
Τα γκολ του Πανιωνίου (Αλέκος Βάσσος): Λούδης 2, Γκιλ 2, Αναστασιάδης 1, Δάνδολος 1, Μονιούδης 1, Σάντα 1.
Τα γκολ της Πάτρας (Γιώργος Κακουλίδης): Παπαδέας 6, Λαμπάτος 2, Κανελλόπουλος 1, Καρδόνας 1, Μ. Γεωργαράς 1.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ