71

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες ήταν η τραγική κατάληξη των επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας της Γ κατηγορίας Κομποστέλα και της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, σε αγώνα για τη φάση των «32» του κυπέλλου Ισπανίας. Το θύμα, ο 31χρονος Μανουέλ Ρίος Σάντσες, ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Τίποτα δεν προμήνυε τα σοβαρά επεισόδια που προηγήθηκαν του αγώνα, ο οποίος έληξε με νίκη (1-0) και πρόκριση της Λα Κορούνια. Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, ο θάνατος του Σάντσες προέρχεται από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τα οποία σταμάτησαν μετά την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, το παιχνίδι της Καστεγιόν, ομάδας επίσης της Γ κατηγορίας, με τη Βαλένθια, πάντα για το ισπανικό κύπελλο, διακόπηκε στο 83ο λεπτό, όταν ο διαιτητής, Χεσούς Τέλες, χτυπήθηκε στο κεφάλι λόγω ρίψης αντικειμένων από την κερκίδα.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό