26

Αυτό που φοβόταν ο Γκέραρντ έγινε και ο Ηρακλής στην 2η αγωνιστική της Α εθνικής αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στην Καλλιθέα, χάνοντας βαθμούς σε μία έδρα που θα μπορούσε να τους πάρει. Στο ντέρμπι των νεωφώτιστων ο Πανηλειακός επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 της Χαλκηδόνας.

Καλλιθέα-Ηρακλής 1-1

Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι στο «Ελ Πάσο», Καλλιθέα και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό η Καλλιθέα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Γκέκα, που πέρασε και τον Αμπάρη, αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Κατσιαμπής.

Στο όγδοο λεπτό, ήταν σειρά του Ηρακλή να δημιουργήσει την πρώτη του ευκαιρία, την οποία όμως αξιοποίησε καλύτερα. Ο Κουχάρσκι εκμεταλλεύθηκε λάθος έξοδο του Στάουτσε σε εκτέλεση κόρνερ και με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε μετά το γκολ, καθώς ο «γηραιός» οπισθοχώρησε, ενώ οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν, χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία. Το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό, κυρίως από την πλευρά των φιλοξενουμένων, και ο ρυθμός έπεσε.

Η Καλλιθέα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 46, όμως το πλασέ που επιχείρησε, μετά από ατομική προσπάθεια, ο Νταμιάνοβιτς, έστειλε τη μπάλα στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού. Ο Νταμιάνοβιτς δεν πτοήθηκε όμως και στο 61 με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή σφράγισε την πολύ καλή του εμφάνιση με το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Ηρακλής, παρά την απουσία του Μαχλά (τραυματίστηκε και αποχώρησε στο ημίχρονο), πέρασε ξανά στην επίθεση με στόχο να πάρει τη νίκη. Ο Στάουτσε όμως ήθελε να εξιλεωθεί για το λάθος του 8ου λεπτού. Είπε εντυπωσιακά «όχι» σε κεφαλιά του Μουράτι στο 66 και σε φάουλ του Κιάσσου στο 73 και βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει το 1-1 και να πάρει τον πρώτο βαθμό της στο πρωτάθλημα.

Καλλιθέα: Στάουτσε, Γκεοργκίεφ, Νταμπρόφσκι, Γόγολος, Κουλακιώτης, Ντραγκίσεβιτς, Πέτκοβιτς (46 Κυριάκος / 84 Σάριτς), Τάτσης, Γκέκας, Σκαρμούτσος (90+ Πακάλτσης), Νταμιάνοβιτς.
Ηρακλής: Αμπάρης, Κιάσσος, Κατσιαμπής, Πουρσανίδης, Νεμπεγλέρας, Δρούγας, Ιωάννου, Μουράτι, Μαχλάς (46 Κ.Καπετάνος), Κουχάρσκι (59 Νατσούρας), Μίετσελ (82 Χολφάιν).

Χαλκηδόνα-Πανηλειακός 1-3

Ο Πανηλειακός ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι των νεοφώτιστων στην Α εθνική κατηγορία. Η ομάδα του Πύργου επικράτησε στο γήπεδο της Νεάπολης της Χαλκηδόνας με το εντυπωσιακό 3-1 και πήρε τους πρώτους του βαθμούς.

Μόλις στο 9ο λεπτό, ο Ταραλίδης με απευθείας χτύπημα φάουλ άνοιξε το σκορ, ενώ στη συνέχεια η Χαλκηδόνα προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις τους και διπλασίασαν τα τέρματά τους με δυνατό σουτ του Μαρκορά στο 22.

Ιδια εικόνα και στο δεύτερο 45λεπτο, με τη Χαλκηδόνα να προσπαθεί, ενισχυμένη με την είσοδο του Νίκου Νιόπλια, να ξαναμπεί στο παιχνίδι και τους Πελοποννήσιους να αμύνονται και να απειλούν με αντεπιθέσεις.

Το γκολ ήρθε και πάλι από την άλλη πλευρά, με τον Μαρκορά στο 85 με ωραία προσπάθεια και εξαιρετικό πλασέ να κάνει το 3-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Ζαχαρόπουλος με πέναλτι που κέρδισε ο Μακρής από τον Βύντρα.

Χαλκηδόνα: Κόης, Μικές (62 Μακρής), Κοζανίδης, Δήμος, Ζαχαρόπουλος, Κορακάκης (46 Νιόπλιας), Παππάς, Αλ Τζάχερ, Κατεμής, Μανουσάκης, Γελαδάρης (78 Νασιόπουλος)
Πανηλειακός: Λιούρδης, Σωτήρχος, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Ταραλίδης, Τσιώλης (78 Θωμαϊδης), Μαρκορά, Κοταρέλας (49 Μποταϊτης), Μανίκας (59 Μάρης), Τασίδης, Μωυσιάδης

Tο πρόγραμμα της Κυριακής:

18:00 (Ξάνθη) Ξάνθη-Πανιώνιος
19:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Αιγάλεω
19:15 (Ριζούπολη) Ολυμπιακός-Ακράτητος
19:15 (Χαριλάου) Αρης-Προοδευτική
19:15 (Θ Βαρδινογιάννης) ΟΦΗ-Παναθηναϊκός
21:15 (Νέα Σμύρνη) ΑΕΚ-Ιωνικός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ