
Χωρίς συνέπειες και χωρίς νικητή έληξε ο διαγωνισμός βανδαλισμού δικτυακών τόπων
Κανένας δημοφιλής δικτυακός τόπος δεν επλήγη κατά το διαγωνισμό χάκερ που έληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο νικητής μάλιστα παραμένει άγνωστος, καθώς οι «βάνδαλοι» του Διαδικτύου έθεσαν εκτός λειτουργίας το δικτυακό τόπο που μετρούσε το σκορ!
36
Κανένας δημοφιλής δικτυακός τόπος δεν επλήγη κατά το διαγωνισμό χάκερ που έληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο νικητής μάλιστα παραμένει άγνωστος, καθώς οι «βάνδαλοι» του Διαδικτύου έθεσαν εκτός λειτουργίας το δικτυακό τόπο που μετρούσε το σκορ!
Το ανεξάρτητο Zone-H.org κατέγραψε μόνο 500 επιτυχείς επιθέσεις προτού πάψει να λειτουργεί την Κυριακή. Δεν αποκλείεται όμως οι χάκερ να κατάφεραν να παραποιήσουν αρκετές εκατοντάδες, ή και χιλιάδες, ακόμα ιστοσελίδες που δεν καταγράφηκαν.
Φαίνεται όμως ότι οι δικτυακοί τόποι που επλήγησαν ήταν μάλλον άγνωστοι και εξειδικευμένοι και οι επιθέσεις δεν προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στη διαδικτυακή κίνηση.
Ο εμπνευστής του διαγνωνισμού «Eleonora67» είχε ζητήσει από τους χάκερ ανά τον κόσμο να γεμίζουν με «γκράφιτι» πάνω από 6.000 ιστοσελίδες και να αναφέρουν τις επιτυχίες τους στo Zone-H.org. Το -μάλλον πενιχρό- βραβείο ήταν 500ΜΒ αποθηκευτικού χώρου.
Περισσότερα στοιχεία για τις επιθέσεις θα γίνουν γνωστά μετά την ανάλυση των στοιχείων από τους διαχειριστές δικτύων και από τον Eleonora67, πιθανώς αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)


