«Εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων» βλέπει η ΓΣΕΕ πίσω από το ντόμινο των πτωχεύσεων
Πολιτική ερμηνεία των πτωχεύσεων έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε την «ύπαρξη σχεδίου για την απορρύθμιση και ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων» και την προσπάθεια των βιομηχάνων για «εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων».
27
Πολιτική ερμηνεία του κύματος πτωχεύσεων έκανε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε την προσπάθεια των βιομηχάνων για «εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων».
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο Βήμα, ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι «έχει την εικόνα που δείχνει την ύπαρξη σχεδίου για την ανατροπή των εργατικών δικαιωμάτων», υποστηρίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθούν διαφορετικά, αφενός οι "προβλέψεις" του ΣΕΒ για υπερδιπλασιασμό της ανεργίας, αφετέτου το ταυτόχρονο κλείσιμο μερικών επιχειρήσεων μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε για φαινόμενο που εκδηλώνεται υπό μορφή «αλυσίδας ή ντόμινο» και διευκρίνισε ότι «οι μαζικές απολύσεις από μερικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο κομματικής ανταγωνισμού και αντιπαραθέσεων».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας εμμέσως ενίσχυσε τη θέση της ΓΣΕΕ, λέγοντας ότι κάθε πρόεδρος της οργάνωσης έχει την ευθύνη της ακρίβειας του λόγου του και υπερασπίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442