
Στα χέρια της ENIC το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ – Συμφωνία με Ψωμιάδη
Γεγονός έγινε για την ΑΕΚ η πολυαναμενόμενη οριστικοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στην ENIC και την Ippoventure S.A. Τη Δευτέρα, η αγγλική εταιρεία κατέθεσε τα χρήματα που αντιστοιχούν στο αντίτιμο των μετοχών που κατείχε η πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη.
71
Γεγονός έγινε για την ΑΕΚ η πολυαναμενόμενη οριστικοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στην ENIC και την Ippoventure. Τη Δευτέρα, η αγγλική εταιρεία κατέθεσε τα χρήματα που αντιστοιχούν στο αντίτιμο των μετοχών που κατείχε η πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη.
Μετά από την εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι το παρατεινόμενο αδιέξοδο των τελευταίων μηνών βαίνει προς το τέλος του, καθώς η ENIC έχει πλέον την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, κάτι που είχε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να επαναλάβει τη χρηματοδότησή της προς την «Ένωση».
Το επόμενο βήμα για την αγγλική εταιρεία είναι η μεταβίβαση των μετοχών της σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, ώστε να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για ονομαστικοποίηση των μετοχών και να μπορέσει να εκπροσωπηθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου.
Όλα δείχνουν πάντως ότι η ENIC θα δραστηριοποιηθεί πριν από αυτή την ημερομηνία, με πρώτο μέλημα την εξόφληση των οφειλομένων προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ώστε να αποφευχθεί ένα μπαράζ προσφυγών που θα αποδυνάμωνε σε μεγάλο βαθμό την ΑΕΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ολυμπιακός – Άρης Betsson 92-81: «Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε το 23/23 στο πρωτάθλημα
- Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο γυναικών για έκθεση των 3χρονων παιδιών τους σε κίνδυνο
- Στενά του Ορμούζ: Το θρίλερ με το άνοιγμα και το ξανακλείσιμό τους – Το χρονολόγιο των συνομιλιών ΗΠΑ, Ιράν
- Η selfie του Ανδρουλάκη με Σάντσεθ και Λούλα
- Ποιες χώρες θα είναι οι πλουσιότερες στην Ευρώπη μέχρι το 2030 – Ουραγός η Ελλάδα
- Μυτιλήνη: Σοβαρές ελλείψεις σε βασικά προϊόντα από την διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων




