26

Το όνειρο ενός ακόμα τελικού έγινε πραγματικότητα για τον Αρη. Οι παίκτες του Αλεξανδρή έστω και δύσκολα πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions Cup επικρατώντας της Χέμοφαρμ 73-66, έχοντας κορυφαίο τον Στακ και την βοήθεια των φιλάθλων τους που κατέκλεισαν το Αλεξάνδρειο. Αντίπαλος του την Κυριακή (20:45), η πολωνική Τρεφλ.

Πρέπει βέβαια να σημωιεθεί οτι αν οι Θεσσαλονικείς κατακτήσουν το Κύπελλο τότε θα φτάσουν τους 20 τίτλους στην ιστορία του συλλόγου και θα προσθέσουν δεύτερο αστέρι στην κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η καλή του άμυνα Αρη στο δεύτερο ημίχρονο, και η εκλπληκτική παρουσία του Στακ (με 19 πόντους, 14 ριμπάουντ και 4 κοψίματα) αλλά και οι σημαντικές βοήθειες του Λικχολίτοφ κάτω από τα καλάθια, και η καθοριστική εμφάνιση Γιάννη Γκαγκαλούδη στην περιφέρεια ήταν τα κλειδιά της μεγάλης νίκης, που ήρθε παρά την απελπιστική αστοχία τόσο από την περιφέρεια όσο και στις βολές, αλλά και την τραγική εμφάνιση του Σόλομον.


Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και να δείχνουν το ίδιο πάθος εντός του γηπέδου. Η συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών βρήκε τον Αρη να προηγείται με μισό καλάθι (18-17), στην πορεία, όμως, η Χέμοφαρμ, πιο αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση, κατάφερε να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι.

Ο Αρης, από την άλλη, έχοντας τον Σόλομον μακριά από τον καλό του εαυτό, δεν μπορούσε να βρει δίοδο προς το καλάθι ενώ και η αμυντική του γραμμή ήταν το ίδιο αναποτελεσματική. Στο 15 οι Σέρβοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με οκτώ πόντους (33-25), διαφορά που λίγο αργότερα έφτασε τους δώδεκα (38-26).

Ήταν το σημείο εκείνο, που με μπροστάρη τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να γυρίσουν δυναμικά στον αγώνα και να φτάσουν στο ημίχρονο να βρίσκονται τέσσερις πόντους πίσω (41-37).


Η αντεπίθεση του Αρη συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου με κύριο εκφραστή τον Ράιαν Στακ πήρε κεφάλι στο σκορ (48-49 στο 27). Η Χέμοφαρμ δεν παρέδωσε τα όπλα, συνέχισε να είναι το ίδιο απειλητική με τον Αμερικάνο Κάμπελ κατά κύριο λόγο, ωστόσο ο Αρης φάνηκε ψύχραιμος και δεν άφησε την αντίπαλο του να επιβάλλει ξανά το ρυθμό της. Έτσι, βρέθηκε με το σφύριγμα της λήξης νικητής με 73-66.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-41, 56-52, 73-66.
Χέμοφαρμ: Βόγκαβατς 2, Κάμπελ 20 (3), Στεφάνοβιτς, Σίριτς 5 (1), Πόποβιτς 2, Τζόγκο 6 (2), Βίντασιτς 7, Μίλισιτς 11, Τόπιτς 11, Βασίλιεβιτς 2.
Αρης: Σόλομον 9 (1), Ραϊσεβιτς 4, Λάππας 4, Νικολαΐδης 12 (1), Γκαγκαλούδης 12 (1), Αγκέλοφ 1, Λικχολίτοφ 8, Στακ 19 (2), Γκργκατ 4.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ