71

Παίκτης της χρονιάς για την premier league αναδείχθηκε τη Δευτέρα ο Τιερί Ανρί, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας. Ο Γάλλος σέντερ φορ της Αρσεναλ άφησε πίσω του τον Πολ Σκόουλς και τον Ρίουντ Φαν Νίστελροϊ.

Με 22 γκολ μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του, ο Γάλλος διεθνής διανύει την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του και η επιλογή του για την πρώτη θέση δεν αποτέλεσε έκπληξη. Μετά το δίδυμο της Μάντσεστερ ακολούθησαν σε ψήφους ο «γερόλυκος» Τζιανφράνκο Τζόλα της Τσέλσι και ο νεαρός επιθετικός της Σαουθάμπτον Τζέιμς Μπίτι. Περσινός νικητής ήταν ο Ρίουντ Φαν Νίστελροϊ.

Μαθαίνοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο Ανρί δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα, ιδιαίτερα επειδή με ψήφισαν οι παίκτες. Είναι από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της καριέρας μου». Ο διεθνής Γάλλος επιθετικός είναι ένας από τους πέντε παίκτες της Αρσεναλ στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς, η οποία αποτελείται από τους: Μπραντ Φρίντελ (Μπλάκμπερν), Στίβεν Καρ (Τότεναμ), Σολ Κάμπελ (Αρσεναλ), Ουίλιαμ Γκαλάς (Τσέλσι), Ασλεϊ Κόουλ (Αρσεναλ), Πατρίκ Βιεϊρά (Αρσεναλ), Πολ Σκόουλς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κίερον Ντάιερ (Νιούκαστλ), Ρομπέρ Πιρές (Αρσεναλ), Τιερί Ανρί (Αρσεναλ), Αλαν Σίρερ (Νιούκαστλ).


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters