26

Πλούσιο θέαμα προσέφεραν οι Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές στην πρώτη μέρα του διεθνούς μίτινγκ ενόργανης γυμναστικής, που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη.

Στους σημερινούς προκριματικούς, εντυπωσιακός ήταν ο Δημοσθένης Ταμπάκος στους κρίκους. Συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (9,700 β.) μαζί με τον Βούλγαρο Γιορντάν Γιόβτσεφ.

Επιπλέον, παρών στους τελικούς του εδάφους και του πλάγιου ίππου θα είναι ο Βλάσης Μάρας, ως εκπρόσωπος της διοργανώτριας Ελλάδας, παρότι στους προκριματικούς δεν κατόρθωσε να μπει στην κορυφαία οκτάδα των οργάνων.

Την παράσταση στον πλάγιο ίππο έκλεψε ο Λεωνίδας Τζαβάρας, ο οποίος συμμετείχε εκτός συναγωνισμού, αλλά είχε την τρίτη καλύτερη βαθμολογία (9,300).

Στις γυναίκες, η Δήμητρα Καστρίτση κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών στο άλμα, όπου τερμάτισε 10η με 9,050 β. και θα είναι παρούσα στον τελικό του αγωνίσματος.

Αντίθετα, αναπληρωματική θα είναι η διάσημη Ρωσίδα Σβετλάνα Χόρκινα, η οποία συγκέντρωσε την ίδια βαθμολογία με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, λόγω άσχημης εκτέλεσης στο δεύτερο από τα άλματά της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ