
Free…Σχορτσιανίτης για τα ντραφτ του ΝΒΑ
Ελεύθερος να δηλώσει συμμετοχή ακόμα και στο φετινό ντραφτ είναι πλέον ο Σ.Σχορτσιανίτης. Το ΝΒΑ αποφάσισε την Κυριακή να ανοίξει ένα «παράθυρο» προς χάριν του Γιουγκοσλάβου Ντ.Μίλισιτς, από το οποίο όμως... χωράει να περάσει και ο σέντερ του Ηρακλή.
26
Ελεύθερος να δηλώσει συμμετοχή ακόμα και στο φετινό ντραφτ είναι πλέον ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Το ΝΒΑ αποφάσισε την Κυριακή να ανοίξει ένα «παράθυρο» προς χάριν του Γιουγκοσλάβου Ντάρκο Μίλισιτς, από το οποίο όμως… χωράει να περάσει και ο σέντερ του Ηρακλή, που δεν χρειάζεται πια να περιμένει το 2004 για να βρεθεί στο ντραφτ.
Η κατάσταση έχει ως εξής: κανένας παίκτης δεν μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ αν δεν έχει κλείσει τα 18 χρόνια του. Ο ύψους 2.15μ. Μίλισιτς έχει γεννηθεί στις 20 Ιουνίου 1985, κάτι που σημαίνει ότι κλείνει τα 18 έξι μέρες πριν το ντραφτ. Οι δηλώσεις συμμετοχής όμως κλείνουν αρκετά νωρίτερα και μέχρι τότε ο Σέρβος δεν θα έχει ενηλικιωθεί.
Με τους ως τώρα κανονισμούς, δεν θα δικαιούτο να δηλώσει συμμετοχή, όμως οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τον μάνατζέρ του, αλλά και από κάποιες ομάδες που τον καλοβλέπουν έφεραν αποτέλεσμα. Όπως δήλωσε ο κομισάριος του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν, από τη στιγμή που ο Μίλισιτς θα έχει κλείσει τα 18 την ημέρα του ντραφτ, μπορεί να επιλεγεί.
Η σημερινή απόφαση του ΝΒΑ ταιριάζει «γάντι» στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, η περίπτωση του οποίου είναι ίδια με αυτή του Μίλισιτς. Ο Ελληνας σέντερ είναι μόλις δύο μέρες μικρότερος από τον Σέρβο, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει κλείσει τα 18 στις 26 Ιουνίου, όταν θα γίνει το ντραφτ του 2003, και επομένως μπορεί να θέσει εαυτόν στη διάθεση των ομάδων του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος, που θεωρείται δύσκολο να… ξεπεράσουν τον πειρασμό.
Όσο για την «πέτρα του σκανδάλου»; Ο Ντάρκο Μίλισιστς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επιλεγεί στο Νο2 του φετινού ντραφτ, πίσω από έναν άλλο 18χρονο, τον ΛεΜπρον Τζέιμς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τέλος τα στημένα brunch: Γιατί η νεολαία επιστρέφει μαζικά στα παλιά καφενεία;
- Super League: Η βαθμολογία των play out μετά τη νίκη του Πανσερραϊκού και την ήττα της ΑΕΛ
- Αυτή είναι η τέχνη της «μικρο-απόδρασης» που σου φτιάχνει το Σαββατοκύριακο
- Μετά την αποχώρηση του από το WWE, ο Τζον Σίνα εστίασε στην οικογένειά του
- Καρδίτσα – Προμηθέας 95-79: «Κλείδωσε» την παραμονή της με κορυφαίους τους Τζέφερσον (vid)
- Το εμπόριο αναζητά μια «ανάσα» σε ένα δύσκολο καλοκαίρι – Το στοίχημα του τουρισμού και οι online αγορές

