26

Το χαμόγελο του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο από τη νίκη της εθνικής Ισπανίας επί της Σλοβενίας έφτανε μέχρι τα αυτιά.

«Είμαι ικανοποιημένος για την νίκη μας στο πρώτο παιχνίδι. Σπάσαμε μία αρνητική παράδοση στην πρεμιέρα των Μουντιάλ, που κρατούσε 50 χρόνια και δεν ανταποκρινόταν στην δύναμη του ισπανικού ποδοσφαίρου. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, καθώς η Σλοβενία είναι πολύ καλή ομάδα» είπε αχρικά ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας και προσέθεσε:

«Όσο για εμάς, αν εξακολουθήσουμε και παίζουμε έτσι δεν θα έχουμε κανενα πρόβλημα στην διοργάνωση. Η νίκη στο πρώτο ματς είναι σημαντική γιατί στο Μουντιάλ, ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίσεις. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, οι οποίοι έπαιξαν όπως έπρεπε και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις κλιματολογικές συνθήκες. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι η διοργάνωση, είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου».

Ο Σρέτσκο Κάτανετς αν και δήλωσε στεναχωρημένος δεν έδειχνε το ίδο. «Κέρδισε ο καλύτερος. Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Θέλαμε να αιφνιδιάσουμε στην αρχή του αγώνα και εν μέρει το καταφέραμε. Δεχθήκαμε γκολ στην πρώτη ευκαιρία της Ισπανίας και το σκορ του ημιχρόνου, δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του πρώτου 45λεπτου. Η Σλοβενία έχει ήδη πετύχει πολλά με την πρόκριση στα τελικά. Δεν έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες για να είμαστε απογοητευμένοι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ