31

Παρά το γεγονός ότι έχει προκριθεί εδώ και καιρό στο Μουντιάλ 2002, η Αργεντινή δεν… σνόμπαρε το ματς κόντρα στο Περού και σημείωσε μία ακόμη νίκη στα προκριματικά της ζώνης Νοτίου Αμερικής. Αντίθετα, αδιάφορη παρουσιάστηκε η Παραγουάη που ηττήθηκε 3-1 από τη Βενεζουέλα.


Στο στάδιο Monumental του Μπουένος Αϊρες, η Αργεντινή είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα την κατοχή της μπάλας, αλλά ο γκολκίπερ του Περού, Μιγκέλ Μιράντα σταματούσε τις επιθετικές προσπάθειες του Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, του Βάλτερ Σάμουελ και του Χουάν Πάμπλο Σορίν.


Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου όμως, η «μπιανκοσελέστε» άνοιξε το σκορ με τον Βάλτερ Σάμουελ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Κλαούντιο Λόπεζ στο 84 με σουτ από τη μεγάλη περιοχή.


Βενεζουέλα-Παραγουάη 3-1


Νίκη-έκπληξη σημείωσε η Βενεζουέλα, επικρατώντας με 3-1 εντός έδρας επί της αδιάφορης Παραγουάης που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ρούμπεν Μοράν (2), Ντανιέλ Νοριέγκα (39) και Εκτορ Γκονζάλες (45), ενώ είχε μειώσει σε 2-1 ο Φρανσίσκο Αρτσε στο 44 με πέναλτι.


Η Βενεζουέλα θα αντιμετωπίσει στο επόμενο παιχνίδι τη Βραζιλία, με τους «καριόκας» να καίγονται για τους τρεις βαθμούς της νίκης, ενώ τους Παραγουανούς φαίνεται ότι απασχολεί περισσότερο η τιμωρία του τερματοφύλακα Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ, ο οποίος θα χάσει τα δύο πρώτα ματς του Μουντιάλ.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press