26

Ο Ηλίας Ζούρος εφιστά την προσοχή στους παίκτες του εν όψει του παιχνιδιού με τη Σαρλερουά την Τετάρτη (21:00), τονίζοντας ότι όλα τα παιχνίδια στην Εuroleague εκ των πραγμάτων είναι δύσκολα και χρήζουν προσοχής. «Καταντά στερεότυπο αυτό που λέμε κάθε φορά, αλλά είναι η αλήθεια».


Και συνέχισε: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Παρ ότι δεν έχει νίκη, η Σαρλερουά πάλεψε όλα τα παιχνίδια της. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να είναι ομαδικός Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Ελπίζω να είμαστε καλά στο τέλος γιατί τότε θα κριθούμε».


Όσον αφορά στην επικείμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού, ο Ηλίας Ζούρος επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης: «Με τη Μάλαγα ήταν μπροστά μέχρι το 30, ενώ με την Μπένετον και τη Μακαμπί πάλεψε μέχρι τέλους. Όσο για την ήττα με μεγάλη διαφορά από τη Σλασκ, αυτή οφειλόταν στην εκπληκτική ευστοχία των Πολωνών. Εμείς πρέπει να παίξουμε σοβαρά και συγκεντρωμένα, με κλειδί την άμυνά μας, ιδιαίτερα την ατομική, ενώ χρειάζεται ομαδικότητα στην επίθεση. Πιστεύω ότι έχουμε όπλα και παίκτες που μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή. Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάτε ότι μας λείπουν συνέχεια παίκτες από τους απανωτούς τραυματισμούς. Ουσιαστικά δεν έχουμε κάνει ούτε μια προπόνηση πλήρεις.


»Ελπίζω να είμαστε καλά στο τέλος γιατί στο τέλος θα κριθούμε. Στόχος του Ολυμπιακού, πάντα, είναι η ομαδικότητα. Βέβαια, αν ο Φορντ έχει το χάρισμα να βάζει 25 με 30 πόντους με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας, αυτό είναι θετικό, δεν είναι όμως τυχαίο ότι την Κυριακή ο Φορντ έδωσεδέκα ασίστ. Πάνω από όλα μπαίνει η ομαδικότητα και στην άμυνα με όλους τους παίκτες να μπαίνουν στο ίδιο πλαίσιο. Όσο για την επίθεση, εκτός του Φορντ είναι θετικό ότι πάντα βρίσκονται ένας, δύο ακόμα να τραβούν το σκοράρισμα και βέβαια είναι σημαντικό κάποιος παίκτης να θυσιάζεται για την ομάδα είτε ανοίγοντας διαδρόμους είτε παίζοντας άμυνα σε κάποιον αντίπαλο είτε κάνοντας σκριν ή άλλη δουλειά που δεν φαίνεται».


Για τον τραυματισμό του Παπαλουκά και τους υπόλοιπους τραυματίες, ο Ηλίας Ζούρος τόνισε: «Ο Παπαλουκάς θα κάνει άλλη μια εξέταση την Τρίτη (σπινθηρογράφημα). Δεν είναι σημαντικό το πρόβλημα και ελπίζω να τον έχουμε κανονικά στη διάθεσή μας. Ο Φέμερλιγκ ξεκίνησε προπονήσεις και είναι σε στάδιο προσαρμογής. Ίσως συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα το Σάββατο. Ο Δορκοφίκης ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ