Η ήττα από τη Φινλανδία με 5-1 είχε πολύ περισσότερες συνέπειες από τις αναμενόμενες. Ο Ότο Ρεχάγκελ ετοιμάζεται για σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, ενώ την ίδια ώρα διεθνείς, όπως ο Γρηγόρης Γεωργάτος, δηλώνουν έτοιμοι να μην ξαναφορέσουν τη φανέλα της ελληνικής ομάδας.

«Δεν θέλω να ξαναπαίξω στην Εθνική ομάδα! Αγαπώ την Ελλάδα και την Εθνική, αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν αποφάσισα να μην αγωνιστώ ξανά. Αηδίασα με το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, αλλά και τα όσα λένε σε βάρος μου κάθε φορά» είπε ο παίκτης της Ίντερ στο δικτυακό τόπο Sportnews, ενώ οι φήμες λένε ότι και ο Ότο Ρεχάγκελ είχε στις προθέσεις του τον παραγκωνισμό του, όσο και των Μαχλά και Μπασινά γιατί δεν δείχνουν τη διάθεση που εκείνος ζητά.


Ίσως λοιπόν να φτάνει η ώρα της ανανέωσης της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου και ο Γερμανός ομοσπονδιακός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε αυτήν.


Εν τω μεταξύ, ο Κώστας Κωνσταντινίδης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,4 διέψευσε ότι υπήρχε βαρύ κλίμα κατά του Ότο Ρεχάγκελ από συμπαίκτες του. «Ύστερα από μια τέτοια ήττα γράφονται πάρα πολλά πράγματα. Εγώ απλώς έκανα μια μετάφραση σε μια άσκηση που έπρεπε να κάνουμε» είπε και πρόσθεσε: «Όποιος θέλει να εκφράσει κάτι ας το εκφράσει μπροστά στο Ρεχάγκελ μόνος του ή να το πει στις εφημερίδες. Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το πω. Εγώ, απλώς, αρνούμαι ότι μου ζητήθηκε να μεταφράσω κάτι τέτοιο, μια βρισιά» και κατέληξε:


«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος παίκτης που έρχεται να παίξει σε κάποιο διεθνή αγώνα και δείχνει αδιαφορία. Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Εσείς τώρα θα με πείτε ρομαντικό. Ο καθένας προσπαθεί να δείξει τον καλό του εαυτό γιατί κατά κύριο λόγο εκτίθεται μόνος του. Ύστερα από μια ήττα 5-1 από τη Φινλανδία σίγουρα εκτέθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής που έπαιξε ένα λεπτό ή καθόλου».