Την ανεξέλεγκτη απόρριψη ζωικών αποβλήτων καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής Κωστής Χατζηδάκης
Αθήνα: Την ανεξέλεγκτη απόρριψη των ζωικών αποβλήτων και των υποπροϊόντων τους στο περιβάλλον καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Κωστής Χατζηδάκης. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκατοντάδες εστίες μόλυνσης σε όλη τη χώρα, με δυσμενείς συνέπειες τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στο περιβάλλον.
Αθήνα: Την ανεξέλεγκτη απόρριψη των ζωικών αποβλήτων και των υποπροϊόντων τους στο περιβάλλον καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Κωστής Χατζηδάκης. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκατοντάδες εστίες μόλυνσης σε όλη τη χώρα, με δυσμενείς συνέπειες τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στο περιβάλλον.
Στην ερώτησή του ο κ. Χατζηδάκης καταγγέλλει ότι στην Ελλάδα πάρα πολλά σφαγεία, αλλαντοποιία και κρεοπωλεία δεν διαθέτουν εγκεκριμένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων και αντί να τα μεταφέρουν σε ειδικές εγκαταστάσεις προκειμένου αυτά να αδρανοποιηθούν και στη συνέχεια να καταστραφούν ή να ταφούν υγειονομικά, τα εναποθέτουν ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον.
Στην Ελλάδα, σημειώνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, εκτός από τις μεγάλες μονάδες παραγωγής προϊόντων κρέατος, οι οποίες επεξεργάζονται και αδρανοποιούν τα δικά τους ζωικά απόβλητα, λειτουργούσαν άλλα τρία εργοστάσια τα οποία επεξεργάζονταν τα απόβλητα μικρότερων μονάδων προκειμένου να κατασκευάζουν ζωοτροφές. Από αυτές σήμερα υπολειτουργεί μόνο μία, καθώς οι υπόλοιπες έχουν κλείσει μετά τη λήψη των μέτρων σχετικά με την καταπολέμηση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας που απαγορεύουν τη χρήση κρεατάλευρων, οστεάλευρων και οστεοκρεατάλευρων ως ζωοτροφών.
Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των ζωικών αποβλήτων να απορρίπτεται ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον και το πρόβλημα να αποκτά μεγάλες διαστάσεις, καθώς στην Ελλάδα λειτουργεί πλήθος σφαγείων, κρεοπωλείων και αλλαντοποιίων.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)











![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-125x85.jpg)





![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-315x220.jpg)












![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442