31

Με χαρακτηριστική άνεση ο Κώστας Γκατσιούδης προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Έντμοντον. Από την πρώτη κιόλας βολή ο Έλληνας πρωταθλητής μας πέτυχε επίδοση 87 μέτρα και 81 εκατοστά και υπερέβη εύκολα το όριο πρόκρισης (84μ.).

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή (23.40 ώρα Ελλάδος) και στόχος του Γκατσιούδη δεν είναι άλλος από μια θέση στο βάθρο, κάτι που άλλωστε έχει πετύχει στα δύο προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα (3ος στην Αθήνα το 1997 και 2ος στη Σεβίλη δύο χρόνια αργότερα).


«Δεν περίμενα μια τέτοια βολή. Πλέον υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία εν όψει του τελικού, αφού το πρόβλημα με το πόδι μου έχει σχεδόν ξεπεραστεί. Βέβαια, όλα αυτά θα φανούν στον αγώνα» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.


«Ο τραυματισμός μου στο γόνατο με ενοχλεί από το ζέσταμα, αλλά δεν τον θεωρώ ανασταλτικό παράγοντα, αλλιώς δεν θα ερχόμουν καν στο Έντμοντον. Πιστεύω ότι στον τελικό θα αντέξω δύο καλές βολές. Αν ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, θα προσπαθήσω και στις έξι και ό,τι γίνει» κατέληξε ο Γκατσιούδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ