
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο τίμησε την Παρασκευή τον Μπερνάντο Μπερτολούτσι
«Να μια περίπτωση παγκοσμιοποίησης που με συγκινεί ιδιαίτερα. Εσείς βραβεύετε απόψε εμένα και το Πανεπιστήμιο της Ρώμης την αγαπημένη μου φίλη Ειρήνη Παππά», ανέφερε ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, όταν ο πρόεδρος της Βουλής Α.Κακλαμάνης τον βράβευσε για τη συμβολή του στην ιστορία και τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της έβδομης τέχνης.
35
«Να μια περίπτωση παγκοσμιοποίησης που με συγκινεί ιδιαίτερα. Εσείς βραβεύετε απόψε εμένα και το Πανεπιστήμιο της Ρώμης την αγαπημένη μου φίλη Ειρήνη Παππά», ανέφερε ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, όταν ο πρόεδρος της Βουλής Α.Κακλαμάνης τον βράβευσε για τη συμβολή του στην ιστορία και τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της έβδομης τέχνης.
Ο κ. Κακλαμάνης, απονέμοντας την Παρασκευή το βραβείο του Οικονομικού Πανεπιστημίου στον Ιταλό σκηνοθέτη, τον χαρακτήρισε «τιμώμενο φίλο της Ελλάδας, που στο έργο του συνυπάρχει αρμονικά ο λυρισμός και το εθνικό στοιχείο, αναδεικνύοντας τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, του ανθρωπισμού και του πολιτισμού».
Από την πλευρά του ο κ. Μπερτολούτσι, δημιουργός του Κομφορμίστα, του Τσάι στη Σαχάρα του Τελευταίου Αυτοκράτορα, με τα εννέα Όσκαρ και τόσων ακόμα ταινιών που σημάδεψαν τον κινηματογράφο της Ευρώπης, ευχαρίστησε το κοινό και εκ μέρους των συνεργατών του, γιατί «ο κινηματογράφος είναι συλλογική εργασία».
Ο Ιταλός σκηνοθέτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πως πρόσφατα διαμορφώθηκε το πολιτικό σκηνικό στη χώρας του.
«Σε λίγες ημέρες αναλαμβάνει πρωθυπουργός στη χώρα μου κάποιος που μέχρι τώρα του ανήκαν τρία τηλεοπτικά κανάλια και στο εξής θα ελέγχει και την κρατική τηλεόραση, μοναδικό φαινόμενο παγκόσμια», ανάφερε για να προσθέσει «και η τέως πλειοψηφία στη Βουλή, έχασε τις εκλογές γιατί ξέχασε τον πολιτισμό και άφησε την τεχνολογική επανάσταση να εξελίσσεται ανεξέλεγκτη».
Ωστόσο, συνέχισε, παρά τη μεταλλαγή του κινηματογράφου, εξαιτίας της τεχνολογίας, «ως γνήσιο τέκνο της επαναστατικής νουβέλ βαγκ της δεκαετίας του 60 θα προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα και θα συνεχίσω να κάνω ταινίες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είναι το Sphere του Λας Βέγκας το μέλλον της ψυχαγωγίας;
- Μπορεί η μουσική να «προδώσει» την ευφυΐα μας;
- Η επίσκεψη Δένδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής
- Το ρήγμα βαθαίνει; Ο Κάρολος δεν θα συναντήσει τον Χάρι στις ΗΠΑ
- Το τέλος του «δουλειά να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι»: Γιατί οι 20άρηδες στην Ελλάδα συγκρούονται με τα αφεντικά
- Πετρέλαιο: Το εφιαλτικό σενάριο για νέα αύξηση στις τιμές – Η νέα προειδοποίηση και ο «νόμος» των πιθανοτήτων







