Πόθεν έσχες; Έργα τέχνης που ίσως εκλάπησαν από τους ναζί σε μουσεία της Σκοτίας
Ο Δήμος της Γλασκόβης επιβεβαίωσε ότι συνολικά 232 πίνακες ζωγραφικής, που ανήκουν σε μουσεία της περιοχής, περιλαμβάνονται στη λίστα έργων τέχνης που ενδεχομένως εκλάπησαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
38
Ο Δήμος της Γλασκόβης επιβεβαίωσε ότι συνολικά 232 πίνακες ζωγραφικής, που ανήκουν σε μουσεία της περιοχής, περιλαμβάνονται στη λίστα έργων τέχνης που ενδεχομένως εκλάπησαν από τους ναζί στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρει το BBC, στα έργα συμπεριλαμβάνονται πίνακες του Πικάσο, του Ντεγκά, του Σεζάν και πολλών άλλων μεγάλων ζωγράφων. Η έρευνα για την εξακρίβωση της προέλευσης των έργων διενεργείται εδώ και τρία χρόνια.
Οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες τους κατά την περίοδο 1933 – 1945. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν κάποια κενά στους φακέλους ορισμένων έργων, γεγονός που κάνει τους μελετητές να εικάζουν ότι είναι κλεμμένα.
Από τα 232 έργα, τα 170 προέρχονται από το Μουσείο Κέλβινγκροουβ και τα 55 από τη συλλογή Μπάρελ. Εάν τελικώς αποδειχθεί ότι είναι κλεμμένα, δεν αποκλείεται να επιστραφούν στους νόμιμους κατόχους τους ή στους κληρονόμους τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μελάνια Τραμπ: Οργανώνει ιδιωτική προβολή στον Λευκό Οίκο για ντοκιμαντέρ με τη ζωή της
- Νταβός: Η επιστροφή σε έναν κόσμο που αλλάζει – Απολογισμός του Politico
- Η μητέρα της 16χρονης Λόρα «σπάει» τη σιωπή της – «Είσαι η ζωή μας, δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»
- Mercosur: Η ηγεσία της ΕΕ πιέζει για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο
- Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Πήγε με δεύτερο ταξί στην Ομόνοια και έφυγε για τη Γερμανία;
- TikTok: Ολοκληρώνει τη συμφωνία με Τραμπ για να παραμείνει στις ΗΠΑ





