Δημοπρατείται ένα από τα πρώτα αντίτυπα του Ύμνου εις την Ελευθερίαν
Ένα από τα πρώτα αντίτυπα του Ύμνου εις την ελευθερίαν του Διονύσιου Σολωμού πρόκειται να βγει την Τετάρτη σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μ.Βρετανία (6:30 μ.μ.). Στην ίδια δημοπρασία θα εκποιηθεί και ένα σημαντικό τμήμα του αρχείου του Ιωάννη Κωλέττη.
45
Ένα από τα πρώτα αντίτυπα του Ύμνου εις την ελευθερίαν του Διονύσιου Σολωμού πρόκειται να βγει την Τετάρτη σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μ.Βρετανία (6:30 μ.μ.). Στην ίδια δημοπρασία θα εκποιηθεί και ένα σημαντικό τμήμα του αρχείου του Ιωάννη Κωλέττη.
Όπως αναφέρει το Έθνος την Τρίτη, είναι η πρώτη φορά που ένα αντίτυπο το οποίο τυπώθηκε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Μεσολογγίου, το 1825, τίθεται σε δημοπρασία.
Συνολικά έχουν καταγραφεί περί τα 25 αντίτυπα που «βγήκαν» από την πολιορκημένη πόλη με τα καράβια που έσπαγαν τον αποκλεισμό. Τα υπόλοιπα χάθηκαν μαζί με τους «ελεύθερους πολιορκημένους». Από τα εναπομείναντα αντίτυπα, τα είκοσι υπολογίζεται ότι βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και δημόσια ιδρύματα, μεταξύ των οποίων η Βουλή των Ελλήνων, η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Εθνολογική Εταιρεία και ο Δήμος Μεσολογγίου, ενώ τα υπόλοιπα εικάζεται ότι έχουν περιέλθει στην κυριότητα ιδιωτών.
Της έκδοσης που έγινε στο Μεσολόγγι το 1825 προηγήθηκε εκείνη στο Παρίσι το 1824, η οποία πλαισίωσε τον τόμο του φιλέλληνα Φουριέλ για τα δημοτικά τραγούδια της Ελλάδας.
Στην ίδια δημοπρασία θα εκποιηθούν επίσης 389 έγγραφα και επιστολές της περιόδου 1814 – 1847 από το αρχείο του Ιωάννη Κωλέττη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητσοτάκης: Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ
- Παύλος Μάτεσις: Πολλοί οι ασχημονούντες και οι βοώντες
- Εύβοια: Εγκλωβίστηκαν δύο νεαροί λόγω της έντονης χιονόπτωσης
- «Εκθεση ιδεών» και κατηγορίες για «διαστρέβλωση» από την Καρυστιανού μετά τις επικίνδυνες δηλώσεις της για τις αμβλώσεις
- Greece Holds Firm as a Top Mediterranean Travel Choice
- Διπλασιάστηκαν οι αρκούδες στην Ελλάδα μέσα σε έξι χρόνια – Τι δείχνει έρευνα του Αρκτούρου




