38

Με μία πανηγυρική συναυλία κλασικής μουσικής άνοιξε και πάλι τις πύλες του το ιστορικό θέατρο Μαλιμπράν της Βενετίας, το οποίο παρέμενε κλειστό επί δύο δεκαετίες λόγω επισκευών.

Όπως μεταδίδει το BBC, τη συναυλία παρακολούθησαν 900 άτομα, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Ιταλίας, Κάρλο Αντζέλιο Τσιάμπι, και πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας.


Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της επαναλειτουργίας του Μαλιμπράν είναι ότι θα δώσει στέγη στην Όπερα της Βενετίας, η οποία παραμένει ανέστια από το 1996, όταν καταστράφηκε από πυρκαγιά το άλλο ιστορικό θέατρο της πόλης La Fenice.


Πάντως, ο δήμαρχος της Βενετίας, Πάολο Κόστα, διευκρίνισε ότι η αποκατάσταση των ζημιών της La Fenice θα γίνει οπωσδήποτε, ανεξάρτητα από την επαναλειτουργία του Μαλιμπράν. Όμως αυτό δεν φαίνεται ότι είναι εφικτό τουλάχιστον έως το 2003, καθώς οι εργασίες στη La Fenice έχουν καθυστερήσει πολύ, λόγω της ιταλικής γραφειοκρατίας.


Το Μαλιμπράν έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της πόλης από το 1678, όταν άνοιξε τις πύλες του, έως και το 1741, χρονιά κατά την οποία λειτούργησε η La Fenice. Το θέατρο πήρε το όνομά του από τη μεγάλη λυρική τραγουδίστρια που έζησε στις αρχές του 19ου αιώνα, Μαρία Μαλιμπράν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ