Συναυλία αφιερωμένη στο συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη στο ΜΜΑ
Συναυλία αφιερωμένη στον πρωτοπόρο συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
38
Συναυλία αφιερωμένη στον πρωτοπόρο συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα έργα Λυρικά σκίτσα για ορχήστρα εγχόρδων, μία από τις πρώτες ορχηστρικές συνθέσεις του Δραγατάκη, το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα που βασίζεται σε ηπειρώτικους ρυθμούς και η συμφωνία αρ. 5 που τιτλοφορείται Ο περί τον Αχέροντα μύθος, έργο που διακρίνεται για την περίτεχνη ενορχήστρωσή του. Τα έργα θα αποδώσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την οποία θα διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής. Σολίστ βιολιού θα είναι ο Γιώργος Δεμερτζής.
Ο Δημήτρης Δραγατάκης σπούδασε βιολί στο Εθνικό Ωδείο. Το μουσικό του ύφος διακρίνεται για την αμεσότητα, την πυκνότητα και τη λιτότητά του. Έχει επηρεαστεί έντονα από την παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική και έχει συνθέσει πάνω από 120 συμφωνικά έργα και έργα μουσικής δωματίου.
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ από τη στιγμή της ίδρυσής της (1938) έως σήμερα καλύπτει με επιτυχία το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Ο Βύρων Φιδετζής έχει λάβει δίπλωμα διευθυντή ορχήστρας από τη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης και έχει εμφανιστεί στο πόντιουμ όλων των ελληνικών συμφωνικών ορχηστρών. Ο Γιώργος Δεμερτζής σπούδασε βιολί στο Ελληνικό Ωδείο και στο Ωδείο της Βέρνης. Έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς και είναι ιδρυτικό μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βίντεο από την επιβίβασή του Μακρόν στο αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» στη Μεσόγειο
- Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος του πόσιμου νερού – Γιατί στοχοποιούνται μονάδες αφαλάτωσης
- Ο Τραμπ «έχει υπ’ όψιν του» πιθανό διάδοχο του Χαμενεΐ – Δεν αποκλείει τη δολοφονία του νέου ηγέτη του Ιράν
- Ισοπαλία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του χάντμπολ προς όφελος του Ολυμπιακού
- Φωτιά σε κοντέινερ στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
- Ο Λίβανος ζήτησε από τις ΗΠΑ μεσολάβηση για τερματισμό του πολέμου



