Οπτικοακουστικά μέσα και πολιτιστικές ανταλλαγές θα συζητήσουν οι ΥΠΠΟ της ΕΕ
Από τις 20 έως τις 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Φάλουν της Σουηδίας η άτυπη σύνοδος των υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών Μέσων των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ, Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες.
38
Από τις 20 έως τις 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Φάλουν της Σουηδίας η άτυπη σύνοδος των υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών Μέσων των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ, Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες.
Κύριος θεματικός άξονας της συνόδου αποτελεί η ανταλλαγή απόψεων γύρω από το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα οπτικοακουστικά μέσα και οι πολιτιστικές ανταλλαγές στη διεύρυνση της ΕΕ.
Ειδικότερα, θα συζητηθούν το πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών, το νομικό πλαίσιο που θα μπορούσε να διασφαλίσει το ρόλο των οπτικοακουστικών μέσων και να ενισχύσει μια ευρωπαϊκή οπτικοακουστική πολιτική και, τέλος, η εξεύρεση οικονομικών πόρων για την ενίσχυση του κινηματογράφου μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στην Αθήνα
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη και αδιάφορη για λύσεις στον πρωτογενή τομέα η κυβέρνηση
- Η ΚΕΔΕ στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
- Ταυτοποιήθηκαν οι δύο 24χρονοι που παραβίαζαν κόκκινα με μηχανή – Πώς προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους
- Ματσάρες σε Μιλάνο και Λισαβόνα: Όλο το πρόγραμμα στο Champions League
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους




