69

Το Φεστιβάλ των Καννών πλησιάζει στο τέλος του και οι προβολές των ταινιών στα διαγωνιστικά και μη τμήματα σιγά σιγά ολοκληρώνονται. Την Πέμπτη, 9η ημέρα της διοργάνωσης, κυριάρχησε, αποσπώντας θετικές εντυπώσεις, η ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη και ηθοποιού Νάνι Μορέτι, με τίτλο La stanga del figlio.

Ο 48χρονος Νάνι Μορέτι κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση με το αυτοβιογραφικό του φιλμ Αγαπημένο μου ημερολόγιο του 1994, οπότε απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες. Η νέα του ταινία είναι κοινωνική και πραγματεύεται τον καθημερινό αγώνα των μελών μιας ιταλικής οικογένειας να ξεπεράσουν το θάνατο του ενός γιου. Ο Μορέτι σε συνέντευξή του δήλωσε ότι επιθυμούσε να καταγράψει με απλότητα τις επιπτώσεις ενός θανάτου σε μία οικογένεια και να δείξει πώς ένα τέτοιο γεγονός αλλάζει τη ζωή της για πάντα.


Όπως μεταδίδει το Reuters, στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της Πέμπτης προβλήθηκαν επίσης η ταινία Νi nei pien chi tien (What Time Is It There?) ενός από τους πιο γνωστούς σκηνοθέτες της Ταϊβάν, του 43χρονου Τσάι Μινγκ Λιανγ, καθώς και η ταινία Taurus του Ρώσου Αλεξάντερ Σοκούροφ, το δεύτερο μέρος μιας τετραλογίας του σκηνοθέτη, η οποία αναφέρεται στους μεγαλύτερους μονάρχες του 20ού αιώνα.


Εξάλλου, στο πρόγραμμα της Παρασκευής, 18 Μαΐου, πρόκειται να προβληθούν στο διαγωνιστικό τμήμα οι ταινίες Desert moon του 37χρονου Ιάπωνα Σίνγι Αογιάμα, Les chambre des officiers του Γάλλου Φρανσουά Ντιπεϊρόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ