Έφυγε σε ηλικία 88 ετών ο Πέρι Κόμο
Ο Πέρι Κόμο, ένας από τους δημοφιλέστερους Αμερικανούς τραγουδιστές της δεκαετίας του 50, πέθανε το Σάββατο στο σπίτι του, στο Τζούπιτερ της Φλόριντα, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 89 του χρόνια.
45
Ο Πέρι Κόμο, ένας από τους δημοφιλέστερους Αμερικανούς τραγουδιστές της δεκαετίας του 50, πέθανε το Σάββατο στο σπίτι του, στο Τζούπιτερ της Φλόριντα, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 89 του χρόνια.
Το θάνατό του ανακοίνωσε ο Μάικλ Νοξ, συνεργάτης του στη ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσίαζε μέχρι πρόσφατα, με τίτλο Weekend with Perry.
Σύμφωνα με τον Νοξ, ο Κόμο είχε καταπέσει τα τελευταία χρόνια και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μετά το θάνατο της γυναίκας του.
Όπως μεταδίδει το CNN το Σάββατο, ο Κόμο, ο οποίος στις 18 Μαΐου θα γιόρταζε τα 89α γενέθλιά του, γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια από γονείς Ιταλούς μετανάστες. Αρχικά εργάστηκε ως υπάλληλος σε κουρείο, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε τη δουλειά του για να τραγουδήσει με τις μεγάλες μπάντες που σημείωναν εξαιρετική επιτυχία στις ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 30.
Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το 1945 με το τραγούδι Till the End of Time και έκτοτε τραγούδια του έφτασαν 14 φορές στο Νο 1 των αμερικανικών τσαρτς. Το 1958 απέσπασε το βραβείο Γκράμι για το Catch a Falling. Υπολογίζεται ότι έχει πωλήσει συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους.
Πρωτοπόρος θεωρείται σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά σόου, καθώς ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που παρουσίασε τηλεοπτική εκπομπή κατά τη δεκαετία του 50, το ιστορικό The Perry Como Show, που διήρκεσε 29 χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;






