Το πρόγραμμα του αφιερώματος «Ανοιξη ιρανικού κινηματογράφου»
Ξεκινά την Παρασκευή, 11 Μαΐου, στην Αθήνα το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο ιρανικό σινεμά, με τίτλο «Ανοιξη του ιρανικού κινηματογράφου».
Ξεκινά την Παρασκευή, 11 Μαΐου, στην Αθήνα το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο ιρανικό σινεμά, με τίτλο «Ανοιξη του ιρανικού κινηματογράφου».
Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στο Τριανόν Filmcenter 2000 και θα διαρκέσει έως τις 17 Μαΐου, ενώ από τις 18 έως τις 24 Μαΐου θα μεταφερθεί στη συμπρωτεύουσα στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας».
Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Δημόπουλος, από τις 50 ταινίες που παράγονται κάθε χρόνο στο Ιράν οι 15 με 20 βραβεύονται σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Τα επτά φιλμ που πρόκειται να προβληθούν στο πλαίσιο του αφιερώματος είναι:
Μητρική αγάπη (1997) του Kαμάλ Tαμπρίζι
Η γεύση του κερασιού (1998) του Αμπας Κιαροστάμι
Να ζει κανείς ή να μη ζει; (1998) του Kιάνους Aγιάρι
Λεϊλά (1996) και Σάρα (1993) του Νταριούς Mεχρουγί
Το χρώμα του Παραδείσου (1999) του Mαζίντ Μαζιντί και
Η γυναίκα με το πέπλο (1995) της Ραχζάν Μπανί – Ετεμάντ
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας