Το ημερολόγιο του Γιούρι Γκαγκάριν πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christies
Το ημερολόγιο του πρώτου ανθρώπου που ταξίδεψε στο Διάστημα, Γιούρι Γκαγκάριν, πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christies έναντι του ποσού των 171.000 δολαρίων (66,8 εκατ. δραχμές).
38
Το ημερολόγιο του πρώτου ανθρώπου που ταξίδεψε στο Διάστημα, Γιούρι Γκαγκάριν, πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christies έναντι του ποσού των 171.000 δολαρίων (66,8 εκατ. δραχμές).
Στις σελίδες του ημερολογίου υπάρχει απομαγνητοφωνημένη η συνομιλία του Γιούρι Γκαγκάριν με το κέντρο ελέγχου, όταν ο κοσμοναύτης από την πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ περιέγραφε τι έβλεπε γύρω του στο διαστημικό ταξίδι του, τον Απρίλιο του 1961.
Ο Γκαγκάριν, σε ηλικία 27 ετών τότε, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που από το Διάστημα είχε θέα τον πλανήτη μας. Στο ημερολόγιο αναφέρεται: «Η Γη από ύψος 327 χιλιομέτρων φαίνεται αρκετά καλά. Μεγάλες οροσειρές, μεγάλα ποτάμια, μεγάλα δάση και νησιά… Μπορεί κανείς να δει τη σκιά των σύννεφων πάνω στη Γη…»
Ο διάσημος κοσμοναύτης πέθανε το 1968, στη διάρκεια δοκιμής ενός μαχητικού αεροσκάφους τύπου Μig.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]
- Ολυμπιακός: Έφηβος ετών… 101 (pics)




