Ο κοινωνικός ρόλος των μουσείων στο επίκεντρο του εορτασμού της 18ης Μαΐου
Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει οριστεί από το 1977 η 18η Μαΐου, ύστερα από απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM). Ο φετινός εορτασμός θέτει στο επίκεντρο τον «κοινωνικό ρόλο των μουσείων».
38
Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει οριστεί από το 1977 η 18η Μαΐου, ύστερα από απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM). Ο φετινός εορτασμός θέτει στο επίκεντρο τον «κοινωνικό ρόλο των μουσείων».
Με την επιλογή αυτού του θέματος, το διεθνές συμβούλιο επιθυμεί να τονίσει τον ορισμό του μουσείου ως ιδρύματος που έχει τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας και αποσκοπεί στην εξέλιξή της. Το θέμα αφορά αναμφίβολα σε όλα τα μουσεία που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων θα εορταστεί φέτος στο Ναύπλιο, στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα (ΠΛΙ), που είναι και το τιμώμενο μουσείο για το 2001. Το θέμα του εορτασμού θα αναπτυχθεί σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.
Την Παρασκευή 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα μουσεία θα είναι ελεύθερη. Στο διάστημα από τις 14 έως τις 20 του μηνός διοργανώνονται εκδηλώσεις στα παρακάτω μουσεία:
.
Τα νέα προσκτήματα του Νομισματικού Μουσείου (1994 – 2000)
.
.
της αρχαιολόγου κ. Αικ.Δεμέτη – Λιβέρη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Κούβα: Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την εισαγωγή καυσίμων για την ανθρωπιστική αποστολή του
- Μέση Ανατολή: Το Eurogroup προειδοποιεί για παρατεταμένη αστάθεια – Πιέσεις σε ενέργεια και αγορές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου




