Ο κοινωνικός ρόλος των μουσείων στο επίκεντρο του εορτασμού της 18ης Μαΐου
Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει οριστεί από το 1977 η 18η Μαΐου, ύστερα από απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM). Ο φετινός εορτασμός θέτει στο επίκεντρο τον «κοινωνικό ρόλο των μουσείων».
38
Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει οριστεί από το 1977 η 18η Μαΐου, ύστερα από απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM). Ο φετινός εορτασμός θέτει στο επίκεντρο τον «κοινωνικό ρόλο των μουσείων».
Με την επιλογή αυτού του θέματος, το διεθνές συμβούλιο επιθυμεί να τονίσει τον ορισμό του μουσείου ως ιδρύματος που έχει τεθεί στην υπηρεσία της κοινωνίας και αποσκοπεί στην εξέλιξή της. Το θέμα αφορά αναμφίβολα σε όλα τα μουσεία που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων θα εορταστεί φέτος στο Ναύπλιο, στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα (ΠΛΙ), που είναι και το τιμώμενο μουσείο για το 2001. Το θέμα του εορτασμού θα αναπτυχθεί σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.
Την Παρασκευή 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα μουσεία θα είναι ελεύθερη. Στο διάστημα από τις 14 έως τις 20 του μηνός διοργανώνονται εκδηλώσεις στα παρακάτω μουσεία:
.
Τα νέα προσκτήματα του Νομισματικού Μουσείου (1994 – 2000)
.
.
της αρχαιολόγου κ. Αικ.Δεμέτη – Λιβέρη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων
- Βενεζουέλα: Νέο ρεσάλτο, το 7ο, των ΗΠΑ στην Καραϊβική
- Μεντιλίμπαρ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»
- Ευλογιά των προβάτων – Οι «αντιεμβολιαστές» απειλούν τη φέτα
- «Πάρτι» στο Καραϊσκάκη για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού – Αποθεώθηκαν οι Ερυθρόλευκοι (vid)
- Τζολάκης: «Πάμε για άλλη μια νίκη»


