Τρία CD παρουσιάζουν τη μουσική παράδοση των αθίγγανων
Τρία νέα CD, τα οποία κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες, παρουσιάζουν τις πτυχές της τσιγγάνικης μουσικής μέσα από την παράδοση των 900 χρόνων που η φυλή ζει στη ζώνη της Βαλκανικής.
69
Τρία νέα CD, τα οποία κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες, παρουσιάζουν τις πτυχές της τσιγγάνικης μουσικής μέσα από την παράδοση των 900 χρόνων που η φυλή ζει στη ζώνη της Βαλκανικής.
Τα CD έχουν τίτλους Η περιπλάνηση, Ο νοτιοανατολικός τσιγγάνικος άνεμος και Sostar – Tσιγγάνοι της κεντρικής και βορείου Ελλάδος. Περιέχουν τραγούδια -στην τσιγγάνικη αλλά και στην ελληνική γλώσσα- που ερμηνεύουν οι αθίγγανοι στις παρέες και τα γλέντια τους, και τα οποία περιγράφουν τη ζωή τους έτσι όπως οι ίδιοι τη βιώνουν.
Όπως γράφει Το Βήμα, η κυκλοφορία της τριλογίας αυτής έχει στόχο να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό μία διαφορετική κουλτούρα, μουσική και πολιτισμική. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτό καταθέτουν με μεράκι την αγάπη τους για τη μουσική και το τραγούδι και, μέσω της δημιουργίας τους, υπερασπίζονται την πολιτισμική ταυτότητά τους.
Οι τρεις εκδόσεις κυκλοφορούν από την εταιρεία FM Records και συνοδεύονται από αναλυτικό ένθετο με πληροφοριακό υλικό στα ελληνικά και τα αγγλικά, το οποίο είναι διανθισμένο από φωτογραφίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΕΕ σχεδιάζει να ξηλώσει τον επικοινωνιακό εξοπλισμό από προμηθευτές υψηλού ρίσκου – Η Κίνα αντιδρά
- Κακοκαιρία: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
- Νοκ-άουτ και με τη Μακάμπι ο Κέντρικ Ναν – Εκτός και ο Μήτογλου για τον Παναθηναϊκό
- Όταν ο Παναγιώτης Δουδωνής συνάντησε την Μαριάννα Παπαμακαρίου και του αφιέρωσε το «Ρήγμα» του Σωκράτη Μάλαμα
- «Όχι» Κακλαμάνη σε Φάμελλο για Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής – «Διαδικαστικά τερτίπια» καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
- Ανδρουλάκης: Καμία μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ – Έχετε καταπιεί την «Ομάδα Αλήθειας»




