43

Δίωρη εκδήλωση (11:00 – 13:00) εκπαιδευτικού και εορταστικού χαρακτήρα διοργανώνει την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου) στο περιστύλιο της Βουλής το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Στην εκδήλωση, που στοχεύει στη γνωριμία και την εξοικείωση των μαθητών με τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούνται να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 8 έως 13 ετών.


Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει πέντε δραστηριότητες:


* Εικαστικό εργαστήρι με θέμα Ένα πανό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου πάνω σε ύφασμα τα παιδιά θα ζωγραφίσουν ομαδικά ιδέες από αναρτημένα ταμπλό και φωτογραφικό υλικό από τη Γηραιά Ήπειρο


* Το επιτραπέζιο παιχνίδι Ο γύρος της Ευρώπης μέσα σε ένα πιάτο


* Την κατασκευή του Δένδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο κάθε κλαδί θα αντιστοιχεί σε μία χώρα


* Την αφήγηση Φτιάχνουμε μία ιστορία για την Ευρώπη


* Ένα μουσικό δρώμενο, στο οποίο τα παιδιά, με τη βοήθεια ειδικών συνεργατών του Μουσείου, θα αυτοσχεδιάσουν με κρουστά και έγχορδα όργανα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ