H Μ.Φαραντούρη στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – 2001
του Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 4/5 στο πλαίσιο του εορτασμού της <IΗμέρας Μνήμης</I που εντάσσεται στις εκδηλώσεις <IΡότερνταμ 2001 - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης</I. Το έργο θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη, την οποία θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ρότερνταμ.
45
του Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 4/5 στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης που εντάσσεται στις εκδηλώσεις Ρότερνταμ 2001 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το έργο θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη, την οποία θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ρότερνταμ.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία την Τετάρτη, η Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα εμφανιστεί στην αίθουσα Jurriaanse Zaal του Concertgebouw de Doelen.
Οι εκδηλώσεις Ρότερνταμ – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σχεδιάστηκαν με βάση την ιδέα «Ρότερνταμ, οι πόλεις μέσα στην πόλη» και περιλαμβάνουν διάφορους θεματικούς κύκλους, μεταξύ των οποίων «Η οικεία πόλη», «Η πόλη των αισθήσεων», «Η πόλη του μέλλοντος», «Η πόλη του Έρασμου» κ.ά.
«Το νόημα αυτού του έργου του Μίκη Θεοδωράκη είναι πως η αγάπη και η ζωή μπορούν να διατηρηθούν ακόμα και σε ένα τόπο μαρτυρίου» δηλώνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, οι οποίοι, πάντως, στην πρόσκλησή τους προς τη Μαρία Φαραντούρη τόνισαν ότι χωρίς την παρουσία της θα ήταν αδιανότητο να ανέβει το συγκεκριμένο έργο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
- Διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης με μια αγκαλιά
- Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας


