Διχάζει τη Γαλλία η συνέχεια του μνημειώδους έργου του Βίκτορος Ουγκό
Tην απαγόρευση του βιβλίου του Φρανσουά Σερεζά, o οποίος διατείνεται ότι έγραψε τη συνέχεια των Αθλίων, ζητούν ο τρισέγγονος του συγγραφέα αλλά και ο σύλλογος «Οι φίλοι του Βίκτορος Ουγκό», καθώς θεωρούν ότι το βιβλίο αυτό «προσβάλλει σκοπίμως την ακεραιότητα του έργου για εμπορικούς λόγους».
Tην απαγόρευση του βιβλίου του Φρανσουά Σερεζά, o οποίος διατείνεται ότι έγραψε τη συνέχεια των Αθλίων, ζητούν ο τρισέγγονος του συγγραφέα αλλά και ο σύλλογος «Οι φίλοι του Βίκτορος Ουγκό», καθώς θεωρούν ότι το βιβλίο αυτό «προσβάλλει σκοπίμως την ακεραιότητα του έργου για εμπορικούς λόγους».
Το βιβλίο τιτλοφορείται Τιτίκα ή η εποχή των ψευδαισθήσεων, οι περισσότεροι όμως το αποκαλούν Οι Aθλιοι Νο 2, καθώς πρόκειται στην πραγματικότητα για μία συνέχεια του μνημειώδους έργου του Βίκτορος Ουγκό.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα την Πέμπτη, τo βιβλίο γεννήθηκε μετά την πρόταση που έκαναν οι υπεύθυνοι του γαλλικού εκδοτικού οίκου Plon στο βραβευμένο συγγραφέα Φρανσουά Σερεζά, και την οποία συνόδευσαν με προκαταβολή ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων δραχμών. Έτσι, 139 χρόνια μετά κυκλοφόρησε η συνέχεια των Αθλίων, τίτλο τον οποίο οι διαφωνούντες προσάπτουν στο συγγραφέα και τους εμπνευστές του όλου εγχειρήματος.
Ο εκδοτικός οίκος τύπωσε περίπου 65.000 αντίτυπα και σκοπεύει να δαπανήσει περί τα 80 εκατ. δρχ. για τη διαφήμιση της έκδοσης. Στα σχέδιά του, μάλιστα, συμπεριλαμβάνεται μία ταινία βασισμένη πάνω στην υπόθεση του βιβλίου.
«Αυτό το έργο είναι αντίθετο σε κάθε ηθική που μπορεί να διέπει την αληθινή καλλιτεχνική δημιουργία» δήλωσε ο Γάλλος ακαδημαϊκός Mαξ Γκαλό, ο οποίος συγγράφει αυτό τον καιρό τη βιογραφία του Ουγκό. Ο Σερεζά έχει, πάντως, διαμετρικά αντίθετη γνώμη και τονίζει: «Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα φόρο τιμής στον Ουγκό. Οι χαρακτήρες ακολουθούν το πνεύμα του γραπτού του Ουγκό, ταυτόχρονα όμως αλλάζουν. Πρόκειται για μία νέα ιστορία, την οποία επινόησα από το Α μέχρι το Ω.»
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας