Αρχισε το 16ο πανευρωπαϊκό συνέδριο για την έθνικ μουσική
Με τη συμμετοχή 40 ραδιοφωνικών παραγωγών, συνθετών και μουσικών από όλη την Ευρώπη, άρχισαν το πρωί της Πέμπτης στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγιαννάκης» οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνιών για την έθνικ μουσική.
Με τη συμμετοχή 40 ραδιοφωνικών παραγωγών, συνθετών και μουσικών από όλη την Ευρώπη, άρχισαν το πρωί της Πέμπτης στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγιαννάκης» οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνιών για την έθνικ μουσική.
Βασικά θέματα συζήτησης της σημερινής πρώτης ημέρας ήταν η διαμόρφωση, η φυσιογνωμία, η εξέλιξη, η προώθηση και η διάδοση της έθνικ μουσικής.
Την ελληνική μουσική από το παραδοσιακό ύφος έως το μοντέρνο και από το παρελθόν έως το παρόν σκιαγράφησαν οι συνθέτες Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ ο μουσικός Ρος Ντέιλι μίλησε για την ευρύτερη μουσική παράδοση της ανατολικής Μεσογείου και αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως σημείο συνάντησης μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής μουσικής.
Στις εργασίες του συνεδρίου, που θα διαρκέσει έως τις 5 Μαΐου, συμμετείχαν εκπρόσωποι ελληνικών δισκογραφικών εταιρειών. Παραβρέθηκε επίσης η βουλευτής του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη. Η φετινή συνάντηση διοργανώνεται από το ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61 με τη συμπαράσταση των υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»