Έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη στη συμπρωτεύουσα
Την Τρίτη 8 Μαΐου στην αίθουσα τέχνης Τερακόττα στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζεται η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη ΠΡΟΣΩΠΑ, η οποία θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.
43
Την Τρίτη 8 Μαΐου στην αίθουσα τέχνης Τερακόττα στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζεται η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη ΠΡΟΣΩΠΑ, η οποία θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.
Η έκθεση περιλαμβάνει μία πινακοθήκη φανταστικών πορτρέτων με σημείο εστίασης το πρόσωπο. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά, όπως το λάδι, οι ξυλογραφίες, οι κατασκευές, το φιλμ, καθώς και συνδυασμό επιμέρους τεχνικών.
«Τα πορτρέτα οδηγούν το βλέμμα σε ένα χώρο υποκειμενικής μοίρας και αποκαλύπτουν την ιστορία τους σαν ένα βίωμα βαθιά ατομικό. Τα πρόσωπα γίνονται τοπίο… Το πλάσιμο του προσώπου μοιάζει σαν μια εξερεύνηση για χαμένα ίχνη, μια αρχαιολογική έρευνα με αυθαίρετη ποιητική σκαπάνη» γράφει για τα έργα του ο δημιουργός.
Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου. Το 1994 εξελέγη καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, θέση που διατηρεί έως και σήμερα.
Έχει παρουσιάσει το ζωγραφικό του έργο σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Αμερικής και της Ασίας σε μουσεία, πινακοθήκες και γκαλερί.
ΑΠΕ
- Ιράν: Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Κούβα: Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την εισαγωγή καυσίμων για την ανθρωπιστική αποστολή του
- Μέση Ανατολή: Το Eurogroup προειδοποιεί για παρατεταμένη αστάθεια – Πιέσεις σε ενέργεια και αγορές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου




