Βραβείο στο Σπίτι του Κάιν του Χρήστου Καρακέπελη στην Ελβετία
H ταινία του Χρήστου Καρακέπελη Το σπίτι του Κάιν κέρδισε το Α βραβείο ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της ελβετικής Νιόν, όπου συμμετείχε.
69
H ταινία του Χρήστου Καρακέπελη Το σπίτι του Κάιν κέρδισε το Α βραβείο ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της ελβετικής Νιόν, όπου συμμετείχε.
Το φεστιβάλ της Νιόν είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ και η νίκη της ταινίας του Καρακέπελη θεωρήθηκε μάλλον έκπληξη. Το χρηματικό βραβείο που απέσπασε το φιλμ ανέρχεται σε 15.000 ελβετικά φράγκα (περίπου 3.300.000 δραχμές). Η ταινία επικεντρώνεται στις εξομολογήσεις, μέσα από τη φυλακή, επτά ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί σε φόνο.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, στο φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν ταινίες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Ρωσία, περιλάμβανε δύο μεγάλα αφιερώματα: στο σπουδαίο Γάλλο παραγωγό ντοκιμαντέρ Ρεϊμόν Ντεπαρντόν και στο γνωστό Ρώσο σκηνοθέτη Βίκτορ Κοσακόφσκι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι Το σπίτι του Κάιν μοιράστηκε το Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου μαζί με την Αγέλαστο Πέτρα του Φίλιππου Κουτσάφτη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, και κέρδισε το βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Fipresci) στο Φόρουμ του Φεστιβάλ Βερολίνου όπου προβλήθηκε. Το σενάριο είναι του Χρήστου Καρακέπελη και της Νατάσας Σέγκου και τη μουσική υπογράφει ο Θάνος Μικρούτσικος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή – Ποιοι σταθμοί δεν θα λειτουργούν
- Το βίντεο της χρονιάς έφτιαξε ο Πανιώνιος και δείχνει τον δρόμο σε ομάδες, αθλητές και γονείς (vid)
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 6 συλληφθέντες που πετούσαν σε χωράφι μπάζα και απόβλητα
- Ακτίδα φωτός μέσ’την τραγωδία: Οικογένεια ξαναβρίσκει τον σκύλο της, που αγνοούταν μετά το δυστύχημα στην Ισπανία
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου οι εργασίες – «Παρέλαση» παλαίμαχων για να κλείσουν
- Συναίνεση και πορνογραφία: Τι μαθαίνουμε (ξανά) από το σκάνδαλο Grok;



