Κινέζοι χάκερ επιτέθηκαν σε δικτυακούς τόπους της αμερικανικής κυβέρνησης
Τους δικτυακούς τόπους των αμερικανικών υπουργείων Εργασίας και Υγείας των ΗΠΑ παραβίασαν Κινέζοι χάκερ, θέτοντάς τους για μικρό χρονικό διάσημα εκτός λειτουργίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της την Κυριακή η εφημερίδα New York Times.
υπουργείων Εργασίας και Υγείας των ΗΠΑ παραβίασαν Κινέζοι χάκερ, θέτοντάς τους για μικρό χρονικό διάσημα εκτός λειτουργίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της την Κυριακή η εφημερίδα New York Times. &source=in.gr">
Τους δικτυακούς τόπους των αμερικανικών υπουργείων Εργασίας και Υγείας των ΗΠΑ παραβίασαν Κινέζοι χάκερ, θέτοντάς τους για μικρό χρονικό διάσημα εκτός λειτουργίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της την Κυριακή η εφημερίδα New York Times.
Ο δικτυακός τόπος του υπουργείου Εργασίας δεν λειτούργησε για λίγες ώρες το Σάββατο, καθώς το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας αντικαταστάθηκε από τους πειρατές με φωτογραφία του Κινέζου πιλότου που χάθηκε κατά την εναέρια σύγκρουση του μαχητικού του με το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος ΕP-3, την 1η Απριλίου, ανοιχτά της νήσου Χαϊνάν.
«Ολόκληρη η χώρα θρηνεί τη μη αναπληρώσιμη απώλεια του καλύτερου τέκνου της, Γουάνγκ Γουέι· θα μας λείψεις έως το τέλος των ημερών» ήταν το κείμενο που συνόδευε την εικόνα του Κινέζου κυβερνήτη, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.
Μετά τη σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι χάκερ δεν κατόρθωσαν να διεισδύσουν στα συστήματα ασφαλείας και καμία από τις πληροφορίες που περιέχονταν στις ιστοσελίδες δεν χάθηκε, όπως τονίζει στους Τimes της Νέας Υόρκης στέλεχος του υπουργείου Εργασίας.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι και ο δικτυακός τόπος του υπουργείου Υγείας είχε αλλοιωθεί για κάποια ώρα από τη φωτογραφία ενός ένστολου Κινέζου, η οποία συνοδευόταν από ένα ακατάληπτο μήνυμα.
Εξάλλου, το κέντρο προστασίας εθνικής υποδομής του FBI είχε προειδοποιήσει την περασμένη Πέμπτη για το ενδεχόμενο ηλεκτρονικών επιθέσεων από την Κίνα στο διάστημα από 30 Απριλίου έως 7 Μαΐου, εν όψει των επετείων της εργατικής Πρωτομαγιάς, της γιορτής της Νεολαίας, εις ανάμνησιν της αντιμπεριαλιστικής διαδήλωσης του 1919 και της επετείου του βομβαρδισμού της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι από αμερικανικά αεροσκάφη.
Από την πλευρά της η Καθημερινή της Νεολαίας του Πεκίνου έχει επισημάνει τον πολλαπλασιασμό των ηλεκτρονικών επιθέσεων εκατέρωθεν, μετά την κρίση στις σινοαμερικανικές σχέσεις που προκάλεσε η σύγκρουση των δύο αεροσκαφών.