Την 7η Έκθεση Μαθητικών Κατασκευών εγκαινίασε ο Γ.Πασχαλίδης
Την 7η Έκθεση Μαθητικών Κατασκευών εγκαινίασε την Κυριακή ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης. Η έκθεση, που λειτουργεί στο περίπτερο 7 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνεται από το Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Ελλάδος με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας.
Την 7η Έκθεση Μαθητικών Κατασκευών εγκαινίασε την Κυριακή ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης. Η έκθεση, που λειτουργεί στο περίπτερο 7 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνεται από το Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Ελλάδος με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας.
«Η έκθεση των μαθητικών κατασκευών είναι ένα θετικό παράδειγμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Τα παιδιά, με το δικό τους παράδειγμα, δείχνουν πως ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος. Θεωρώ, λοιπόν, πως στα σχολεία γεννιέται, χτίζεται η βιώσιμη ειρήνη και ανάπτυξη στην περιοχή. Στα σχολεία, με τη φαντασία των παιδιών χτίζουμε το δημιουργικό μέλλον της Ελλάδας.
»Εμείς, οι μεγάλοι σε ηλικία, ας το πω έτσι, που ασχολούμαστε μόνο με το ασφαλιστικό τώρα, πρέπει να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για ταχύτερη ανάπτυξη, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ποιότητα στην εκπαίδευση» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πασχαλίδης εγκαινιάζοντας την έκθεση.
Στην 7η Έκθεση Μαθητικών Κατασκευών συμμετέχουν 105 σχολεία με περίπου 300 ατομικές και ομαδικές κατασκευές. Οι μαθητές συνοδεύουν τις κατασκευές με πληροφοριακά, ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.