Yπαίθρια προβολή στο πλαίσιο της 54ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Καννών
Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Φεστιβάλ Καννών είναι η πραγματοποίηση μιας υπαίθριας προβολής της ταινίας του Ζαν Πιερ Ζενέ Amelie of Montmartre.
Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Φεστιβάλ Καννών είναι η πραγματοποίηση μιας υπαίθριας προβολής της ταινίας του Ζαν Πιερ Ζενέ Amelie of Montmartre.
Η ταινία του Ζενέ, της οποίας πρωτότυπος τίτλος είναι Le fabuleux destin dAmelie Poulain, θα προβληθεί σε πάρκο της πόλης της Γαλλικής Ριβιέρας στις 13 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Η πρωτοβουλία της υπαίθριας προβολής ήταν του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του προγράμματος Τιερί Φρεμό, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι επιθυμεί το φεστιβάλ να αποκτήσει ένα πιο ελαφρύ και ευχάριστο προφίλ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, μεγάλες υπαίθριες προβολές για το κοινό περιλαμβάνονται σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως στο Λοκάρνο και το Μόντρεαλ, και αποτελούν από τα πιο δημοφιλή τμήματα των διοργανώσεων.
Η ταινία Amelie of Montmartre πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στη Γαλλία την ερχόμενη εβδομάδα και είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Ζενέ έπειτα από πέντε χρόνια, οπότε γύρισε το Alien: Resurrection, ενώ άλλες του ταινίες είναι οι Delicatessen και Πόλη των χαμένων παιδιών , η οποία άνοιξε το Φεστιβάλ των Καννών το 1995.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.