Αρχιμανδρίτης συνελήφθη στον Πειραιά με 14 βυζαντινές εικόνες
Με 14 βυζαντινές θρησκευτικές εικόνες στην κατοχή του συνελήφθη την Τρίτη από λιμενικούς ο 41χρονος αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Αλέξανδρος Φρειδερίκος Αλφρέδος Πίκιας, ο οποίος έφτασε στον Πειραιά από τα Δωδεκάνησα με το πλοίο Ροδάνθη.
71
Με 14 βυζαντινές θρησκευτικές εικόνες στην κατοχή του συνελήφθη την Τρίτη από λιμενικούς ο 41χρονος αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Αλέξανδρος Φρειδερίκος Αλφρέδος Πίκιας, ο οποίος έφτασε στον Πειραιά από τα Δωδεκάνησα με το πλοίο Ροδάνθη.
Για τη σύλληψη του κληρικού, ο οποίος ασκεί το έργο του σε εκκλησία της Σύμης, σημαντικό ρόλο έπαιξε η Ασφάλεια Ρόδου, που είχε από τη Δευτέρα προειδοποιήσει τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για τις ύποπτες ενέργειες του αρχιμανδρίτη.
Ο Πίκιας είχε τοποθετήσει τις εικόνες στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και ισχυρίστηκε ότι τις μετέφερε για συντήρηση, κάτι όμως που δεν αποδείχθηκε, αφού στην κατοχή του δεν βρέθηκε κανένα σχετικό έγγραφο από το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Σύμης. Έτσι, ο αρχιμανδρίτης συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί στην Ασφάλεια Ρόδου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Κηφισίας την Κυριακή λόγω έργων – Πώς και πού θα εφαρμοστούν
- Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης της άγριας δολοφονίας του προέδρου του Λιθοβουνίου
- Μαγικοί ήχοι – Ο Χανς Ζίμερ «υπογράφει» το soundtrack του τηλεοπτικού Χάρι Πότερ
- Πέθανε ο πατέρας του αγροτοσυνδικαλιστή Ρίζου Μαρούδα – Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ
- Λάρισα: «Καμπάνα» σε γιατρό για υπόθεση ιατρικής αμέλειας που οδήγησε σε θάνατο
- Η ανθρώπινη πλευρά του Μάρκο φαν Μπάστεν: όταν η αγάπη μπαίνει πάνω από τα φώτα




