Θα εξακολουθήσουν να διδάσκονται τα σαιξπηρικά έργα στα σχολεία της Ν.Αφρικής
Τα έργα του μεγάλου Αγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ θα εξακολουθήσουν να διδάσκονται στα νοτιοαφρικανικά σχολεία, αφού είχε δημιουργηθεί θέμα ότι το περιεχόμενο τους ήταν «ρατσιστικό».
69
Τα έργα του μεγάλου Αγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ θα εξακολουθήσουν να διδάσκονται στα νοτιοαφρικανικά σχολεία, αφού είχε δημιουργηθεί θέμα ότι το περιεχόμενο τους ήταν «ρατσιστικό».
Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όταν επιτροπή του υπουργείου Παιδείας της Νοτίου Αφρικής χαρακτήρισε τα σαιξπηρικά έργα «ρατσιστικά, σεξιστικά και ότι δεν έχουν εποικοδομητικό χαρακτήρα για τους μαθητές». Είχαν εισηγηθεί να αποσυρθούν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των σχολείων της επαρχίας Γκάουτενγκ, όπου περιλαμβάνεται η ανάγνωση και ανάλυσή τους στο μάθημα της Λογοτεχνίας.
Ο υπεύθυνος σε θέματα εκπαίδευσης της επαρχίας, η οποία περιλαμβάνει και το Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσε ότι τα έργα του Σαίξπηρ θα εξακολουθήσουν να περιλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τη σύμφωνη γνώμη και του υπουργού Παιδείας της χώρας. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι οι μαθητές πρέπει να έρχονται σε επαφή με την παγκόσμια λογοτεχνία και την κουλτούρα άλλων εθνών και εποχών.
Όπως μεταδίδει το BBC, το έργο «Αντώνιος και Κλεοπάτρα» είχε χαρακτηριστεί ρατσιστικό, το «Ιούλιος Καίσαρ» σεξιστικό, το «Βασιλιάς Ληρ» έργο γεμάτο βία, ενώ τα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Έμπορος της Βενετίας» ήταν τα μοναδικά έργα που θεωρήθηκαν «κατάλληλα» για διδασκαλία στα σχολεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ρωσικών επιθέσεων σε Χάρκοβο και Ντνίπρο
- Ιράν: Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Κούβα: Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την εισαγωγή καυσίμων για την ανθρωπιστική αποστολή του
- Μέση Ανατολή: Το Eurogroup προειδοποιεί για παρατεταμένη αστάθεια – Πιέσεις σε ενέργεια και αγορές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442