
Έργα του φωτογράφου Τσε Γκεβάρα παρουσιάζονται στη Βιβλιοθήκη της Βαλένθια
Εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βιβλιοθήκη της Βαλένθια μία έκθεση με φωτογραφικά έργα του θρυλικού επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, που χρονολογούνται από τις αρχές του 50 έως το θάνατό του, το 1967.
69
Εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βιβλιοθήκη της Βαλένθια μία έκθεση με φωτογραφικά έργα του θρυλικού επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, που χρονολογούνται από τις αρχές του 50 έως το θάνατό του, το 1967.
«Ήμουν φωτογράφος πολύ προτού γίνω κομαντάντε» δήλωνε στα τέλη της δεκαετίας του 50 ο Τσε Γκεβάρα, σε μία από τις συνεντεύξεις που παραχώρησε σε Αμερικανούς δημοσιογράφους. Το πάθος του θρυλικού επαναστάτη για τη φωτογραφία είναι μία από τις άγνωστες πτυχές του, την οποία προσπαθεί να αποκαλύψει η έκθεση της Βαλένθια με 120 φωτογραφίες τραβηγμένες από τον Τσε από το 1951 έως το 1967.
Ο φωτογράφος Τσε ήταν αυτοδίδακτος. Όπως αναφέρει η Καθημερινή το Σάββατο, τις φωτογραφικές του δεξιότητες ανέπτυξε στα ταξίδια του, κατά τα νεανικά του χρόνια, σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, οπότε τραβούσε φωτογραφίες και έγραφε τις εντυπώσεις του σε σημειωματάρια. Συνέχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία ακόμη και όταν ήταν υπουργός Βιομηχανίας στην Κούβα και επισκεπτόταν σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνθήματα κατά των Μουσουλμάνων στο Ισπανία – Αίγυπτος, αποχώρησε σοκαρισμένος ο Γιαμάλ
- Σειρά επαφών Δένδια στο Κατάρ με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Ιράν
- ΣΥΡΙΖΑ: ΟΠΕΚΕΠΕ 2.0! – Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, είναι σκάνδαλο διαφθοράς Μητσοτάκη
- Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson
- Φυτοφάρμακα και καρκίνος – Ακόμα και 150% υψηλότερος κίνδυνος για τους πληθυσμούς που εκτίθενται σε αυτά
- Ιωάννα Τούνη: Η εισαγγελέας στη δίκη για revenge porn πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων



