Το μέλλον του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εξέτασε ο πρωθυπουργός
Τη διασφάλιση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης συζήτησαν την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η διευθύντρια του μουσείου. Η κ. Γουλανδρή ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό την πρόθεσή της να προβεί σε μεγάλου ύψους δωρεά προς το μουσείο.
30
Τη διασφάλιση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης συζήτησαν την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η διευθύντρια του μουσείου. Η κ. Γουλανδρή ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό την πρόθεσή της να προβεί σε μεγάλου ύψους δωρεά προς το μουσείο.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, το κράτος παραχώρησε στο Ίδρυμα Ελίζας και Βασιλείου Γουλανδρή τη χρήση του Μεγάρου Σταθάτου για 50 χρόνια, πλην των χώρων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δημοσίου.
Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Ντόλυ Γουλανδρή, δώρισε δύο εκατομμύρια δολάρια (755 εκατ. δρχ.) και ανακοίνωσε ότι θα μεταβιβάσει κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το επταώροφο κτίριο της οδού Μητροπόλεως 26 – 28, καθώς και το πενταώροφο κτίριο της Νεοφύτου Δούκα 4, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμερίσματος επί της οδού Παϋγέρου. Το ύψος της συνολικής δωρεάς φτάνει τα πέντε εκατ. δολάρια (2 δισ. δραχμές).
Με τη συμφωνία αυτήν εξασφαλίστηκε μακροπρόθεσμα το μέλλον του μουσείου και δίνεται η δυνατότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο να αναπτύξει το πρόγραμμά του.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Σωκράτης Κοσμίδης.
Ερωτηθείς για την ένταξη των δραστηριοτήτων του μουσείου στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με τη σημερινή απόφαση δωρεάς εκ μέρους της κ. Γουλανδρή.
«Το κράτος θέλει να αξιοποιηθεί το Μέγαρο Σταθάτου. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο. Και ταυτόχρονα βλέπουμε ότι με τη δωρεά που κάνει η κυρία Γουλανδρή μετρητών και ακινήτων διασφαλίζεται πλήρως η αυτοδυναμία του Μουσείου» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ανέγερση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ο ΥΠΠΟ διευκρίνισε ότι το θέμα προχωρά κανονικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΚΕΔΕ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με στρατηγική προτάσεων και διεκδικήσεων
- Ψαρόπουλος: Αυτή η δίκη είναι ο αγώνας της ζωής μου
- Μανώλης Μητσιάς για Μαρινέλλα: «Σφράγισε με την προσωπική της φωνή και ευαισθησία το ελληνικό τραγούδι»
- Φάμελλος σε Κακλαμάνη: Η κυβέρνηση απαξιώνει το Κοινοβούλιο και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες
- Τέμπη: «Ελπίζω σε μία δίκαιη δίκη – Ο γιος μου ζει στο σκοτάδι» λέει ο πατέρας του Γεράσιμου
- Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού Δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη για τη Ζωή Δανιηλίδου
- Οι νέοι, ο νούμερο ένα στόχος των τρομοκρατικών δικτύων στην Ευρώπη
- «Εθνικό σοκ» και «ντροπή»: Η αποτυχία της Εθνικής Ιταλίας όπως αποτυπώθηκε στα ΜΜΕ της χώρας (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/vitaly-gariev-ngN4CTsIBjE-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442