Το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας του αντιμετωπίζει Τούρκος βουλευτής
Το ενδεχόμενο να αρθεί η ασυλία του Τούρκου βουλευτή, Μουσταφά Μπαϊράμ, εξαιτίας της ανάμειξής του στην υπόθεση πώλησης κλεμμένων έργων Πικάσο, εξετάζει το Κοινοβούλιο της χώρας, ύστερα από πρόταση του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Μουράτ Σοκμένογλου.
38
Το ενδεχόμενο να αρθεί η ασυλία του Τούρκου βουλευτή, Μουσταφά Μπαϊράμ, εξαιτίας της ανάμειξής του στην υπόθεση πώλησης κλεμμένων έργων Πικάσο, εξετάζει το Κοινοβούλιο της χώρας, ύστερα από πρόταση του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Μουράτ Σοκμένογλου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Turkish Daily News, η Ολομέλεια της τουρκικής Βουλής θα αποφασίσει την Τρίτη αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του Μπαϊράμ. Πάντως, το τουρκικό Κοινοβούλιο σπάνια αποφασίζει υπέρ της άρσης της ασυλίας.
Ο Μουσταφά Μπαϊράμ συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, την ώρα που προσπαθούσε να πωλήσει δύο έργα του Πικάσο, τη «Γυμνή Γυναίκα» και τον «Κλόουν», χρησιμοποιώντας τον οδηγό του ως μεσολαβητή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο βουλευτής περίμενε στο αυτοκίνητο όσο ο οδηγός του κανόνιζε την αγοραπωλησία.
Αρχικά ο βουλευτής συνελήφθη, αλλά αργότερα, όταν διαπιστώθηκε η ταυτότητά του, αφέθηκε ελεύθερος. Πάντως, εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης, ενώ ήδη σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.
Ο Μπαϊράμ εξελέγη βουλευτής του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας για πρώτη φορά το 1995. Αργότερα, αποχώρησε από το κόμμα και συνέχισε ως ανεξάρτητος βουλευτής. Εκείνη την εποχή, το Κοινοβούλιο ήρε την ασυλία του, καθώς τον βάραιναν κατηγορίες για φόνο. Στις εκλογές του 1999, όμως, εξελέγη με το κόμμα της Αρετής και η ασυλία του αποκαταστάθηκε.
Με πολλές κατηγορίες να εκκρεμούν εναντίον του, ο Μπαϊράμ παραιτήθηκε και από το κόμμα της Αρετής. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ενταχθεί σε άλλα κόμματα, αλλά κανένα δεν τον δεχόταν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από την αυθεντικότητα» λέει η Ντακότα Τζόνσον περίπου γυμνή
- Θεσσαλονίκη: Θλίψη για τον θάνατο της εκπαιδευτικού – Οι αναφορές για bullying, τι λέει ο σύντροφός της
- Να «αγκαλιάσει» την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας θέλει ο Ολυμπιακός στο Παρίσι
- Ο Τσίπρας κρατά δυνάμεις εν μέσω πολέμου – Ξεκάθαρες οι διαχωριστικές γραμμές από Μητσοτάκη
- Προκρίθηκαν στους «16» του Indian Wells Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς
- Ένοπλη επίθεση στο σπίτι της Rihanna στο Μπέβερλι Χιλς: H 35χρονη άνοιξε πυρ με όπλο τύπου AR-15



