«Πρέπει να υποδείξουμε στους Βρετανούς να τα επιστρέψουν»
Σταθερός σύμμαχος της πάγιας ελληνικής θέσης για την επιστροφή των Μαρμάρων αποδεικνύεται η Αυστραλία, η οποία -όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της, Γκουχ Γουίτλαμ- πρέπει να υποδείξει στους Βρετανούς να επιστρέψουν τα Γλυπτά στην Ελλάδα.
38
Σταθερός σύμμαχος της πάγιας ελληνικής θέσης για την επιστροφή των Μαρμάρων αποδεικνύεται η Αυστραλία, η οποία -όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της, Γκουχ Γουίτλαμ- πρέπει να υποδείξει στους Βρετανούς να επιστρέψουν τα Γλυπτά στην Ελλάδα.
Με αφορμή τους εορτασμούς της ομογένειας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε: «H Aυστραλία θα πρέπει να υποδείξει στη βρετανική κυβέρνηση να καταθέσει ειδικό νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Έτσι θα διευκολυνθεί η ίδια αξιοπρεπώς προς την κατεύθυνση αυτή.»
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιμ Μπίζλεϊ, και του πολιτειακού πρωθυπουργού της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπομπ Καρ.
«Το μόνο κώλυμα για την επιστροφή των Γλυπτών είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε ισχύ βρετανική νομοθεσία που εμποδίζει την επιστροφή τους. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει καθήκον να εισηγηθεί τροπολογία, η οποία θα την ακυρώνει. Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν» τόνισε ο κ. Γουίτλαμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Υποκλοπές: Οι εμπνεύσεις από μυθολογία και αστρονομία της Intellexa – Ο Ήλιος, ο γιος του Ποσειδώνα και το Νεφέλωμα
- Αναχωρεί για το ματς με τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός – Τι ισχύει με τον τραυματισμό του Κέντρικ Ναν
- Χανιά: Στο εδώλιο ο οδηγός της Πόρσε που οδηγούσε μεθυσμένος και σκότωσε τον 23χρονο Παναγιώτη
- Κρίσιμη ευρωπαϊκή ρεβάνς: Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Καρλοβάρσκο στο «Μ. Μερκούρη»
- Όσο οι Ευρωπαίοι μιλάνε στο Νταβός, ο Τραμπ αποσύρει στρατεύματα από το ΝΑΤΟ
- Hellenic Train: Ακυρώνονται τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Άγιος Ανδρέας – Ρίο λόγω πτώσης δέντρου



