Τα Γλυπτά μάς ανήκουν, δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός
Κανένα περιθώριο για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα δεν άφησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Το Βήμα.
25
Κανένα περιθώριο για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα δεν άφησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Το Βήμα.
Αφού επισήμανε τις καλές σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας, δήλωσε ότι «τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο, το οποίο, όπως πληροφορούμαι, δεν σκοπεύει να επιστρέψει οποιοδήποτε μέρος της συλλογής του στη χώρα προέλευσής της».
Ο κ. Μπλερ υπογράμμισε επίσης ότι αντιλαμβάνεται ότι η θέση του αυτή θα απογοητεύσει του Έλληνες, αλλά τόνισε πως «αξίζει να σκεφτεί κανείς ότι έξι εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο το Βρετανικό Μουσείο και μπορούν να εκτιμήσουν την ομορφιά των Γλυπτών και την εξαίρετη συμβολή της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαύδος: H στιγμή που ορμητικά κύματα χτυπούν ιστιοπλοϊκό
- Το 112 ήχησε στη Βουλή και προκάλεσε μίνι αντιπαράθεση – Δείτε βίντεο
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό συγκλονιστικό επεισόδιο
- Κακοκαιρία: Έως το βράδυ θα διαρκέσει η ισχυρή βροχή στην Αττική – Αναμένεται νερό δύο μηνών σε λίγες ώρες
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Ποζάρει με το νέο της a la garcon κούρεμα – Η μεγάλη αλλαγή στο look της
- MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν


