Η θρυλική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος ξανά, σε CD
Ο κόσμος της Λιλιπούπολης, της αγαπημένης μουσικής εκπομπής για παιδιά που μεταδιδόταν από το Τρίτο Πρόγραμμα, πρόκειται να ξαναζωντανέψει μέσα από ένα νέο CD που θα κυκλοφορήσει από τη Lyra.
69
Ο κόσμος της Λιλιπούπολης, της αγαπημένης μουσικής εκπομπής για παιδιά που μεταδιδόταν από το Τρίτο Πρόγραμμα, πρόκειται να ξαναζωντανέψει μέσα από ένα νέο CD που θα κυκλοφορήσει από τη Lyra.
Το CD θα περιέχει τη ζωντανή ηχογράφηση δύο συναυλιών που έδωσε η Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου στις 23 και 24 του περασμένου Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου με την τοπική παιδική χορωδία και τους γνωστούς τραγουδιστές Σαβίνα Γιαννάτου, Αντώνη Κοντογεωργίου, Σπύρο Σακκά και Μαριέλλη Σφακιανάκη.
Οι συναυλίες αυτές, όπως γράφουν Τα Νέα, βασίστηκαν στις γνωστές μουσικές και τα τραγούδια που είχαν γράψει για τη δημοφιλή εκπομπή ο Νίκος Κυπουργός, ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος και η Λένα Πλάτωνος σε στίχους Μαριανίνας Καρέζη. Στην πρώτη ηχογράφηση του δίσκου το 1980 από την ΕΜΙ, τη διεύθυνση της ορχήστρας είχε αναλάβει ο Μάνος Χατζιδάκις.
Σύντομα θα έχουμε το νέο CD με τίτλο «Εδώ Λιλιπούπολη 2001», ενώ σχεδιάζεται και μία νέα ραδιοφωνική εκπομπή με τις μουσικές της θρυλικής εκπομπής αλλά και επεισόδια που θα είναι προσαρμοσμένα στα δεδομένα της σημερινής εποχής, με στόχο να διδαχτούν τα σημερινά παιδιά μέσα από το χιούμορ, τη φαντασία και το παιχνίδι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι πιστεύουν οι Έλληνες για την επιστράτευση – «Το καθήκον μας καλεί», «δεν έχω κανένα λόγο να πολεμήσω»
- Δημογραφικό: Στον ευρωπαϊκό διάλογο ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού
- «Πυρά» Ανδρουλάκη: Μνημείο υποκρισίας και θράσους το πόρισμα της ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ο Γιόκο Όνο πίστευε ότι ο Τζον Λένον ίσως και να ήταν γκέι – Και το είπε μια μέρα στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
- Τρομακτικό βίντεο: Δολοφονικό τάκλιν σε αγώνα στο Εκουαδόρ (vid)
- Μια νύχτα μόνο: Απογοήτευση και ενοχές



