Η Ακαδημία Αθηνών τη βραβεύει για το σύνολο του έργου της
Στην ποιήτρια Κική Δημουλά θα απονεμηθεί την Πέμπτη 22 Μαρτίου το Αριστείο Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών στην πανηγυρική συνεδρία για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.
38
Στην ποιήτρια Κική Δημουλά θα απονεμηθεί την Πέμπτη 22 Μαρτίου το Αριστείο Γραμμάτων της Ακαδημίας Αθηνών στην πανηγυρική συνεδρία για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, το Αριστείο Γραμμάτων και Τεχνών απονέμεται εναλλάξ (χρονιά παρά χρονιά) με το Αριστείο Επιστημών και θεωρείται προάγγελος της ένταξης του τιμώμενου προσώπου στις τάξεις των «αθανάτων».
Με την ανώτατη αυτή τιμητική διάκριση επιβραβεύεται το σύνολο του έργου της αλλά και κάθε ποίημά της ξεχωριστά. Στην ίδια τελετή ο καθηγητής Ηλίας Μουτσούλας θα τιμηθεί με το βραβείο του Ι.Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας της Τήνου για το βιβλίο του «Γρηγόριος Νύσσης», ένα από τα καλύτερα θεολογικά βιβλία της τελευταίας πενταετίας.
Η βράβευσή τους θα γίνει από το γενικό γραμματέα της Ακαδημίας, Νικόλαο Ματσανιώτη, και θα προηγηθεί ομιλία του ακαδημαϊκού Βασίλειου Πετράκου με θέμα «Οι Έλληνες του 21 και τα μνημεία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαύδος: H στιγμή που ορμητικά κύματα χτυπούν ιστιοπλοϊκό
- Το 112 ήχησε στη Βουλή και προκάλεσε μίνι αντιπαράθεση – Δείτε βίντεο
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό συγκλονιστικό επεισόδιο
- Κακοκαιρία: Έως το βράδυ θα διαρκέσει η ισχυρή βροχή στην Αττική – Αναμένεται νερό δύο μηνών σε λίγες ώρες
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Ποζάρει με το νέο της a la garcon κούρεμα – Η μεγάλη αλλαγή στο look της
- MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν


